MailCom visar hur man inte ska hantera kritik

Idag står Mailcom Europe AB och deras VD för ett riktigt praktexempel i hur man inte ska hantera kritik i sociala medier. Du hittar det i den första kommentaren till Urban Grotherus kritiska blogginlägg om företaget.

Efter min tid på Reco.se har jag ganska stor vana vid att läsa tomma hot om stämningar hit och dit. Det kom en del, och det kommer troligen fortfarande då och då. För det finns fortfarande gott om företag, som liksom MailCom, inte förstår bättre än att börja hota med tingsrätten så fort det dyker upp en kritisk röst i deras sökresultat. Nu vet jag inte om MailCom har hört av sig till Reco sidan om MailCom där, men det skulle inte förvåna mig.

Det första felet som MailCom har begått är förstås att de släppte igenom adresser till privatpersoner och enskilda företagare i den e-postdatabas som de säljer.

Det andra är att inte besvara kritiken, som först uppkom på forumet Webmaster Network för ett år sedan och har upprepats på en mängd andra bloggar.

Det tredje är att gå in med ett fullkomligt tomt hot om att gå till tingsrätten för att få bort blogginlägget. Förutom e-postspam finns det nämligen få saker som kan reta upp andra bloggare så mycket som stämningshot. Jag vet av erfarenhet att många reagerar med ryggmärgen i sådana här fall. Det finns ett och annat företag som fått erfara detta genom åren.

Att är det juridiska hotet från MailCom-VDn så illa underbyggt gör det visserligen lättare att avfärda:

Att de förlorade en affär på grund av Urbans inlägg gör ju inte inlägget olagligt precis. Och jag kan faktiskt inte, hur jag än funderar, komma på vad tingsrätten skulle kunna ha att invända mot inlägget. Möjligen tror någon på MailCom att man kan anföra förtal, men den vägen är helt stängd, det har påvisats så många gånger. Det finns ingenting som heter förtal mot företag i lagens mening. Man kan inte förtala ett företag.

Igår när man sökte efter Mailcom Europe AB syntes en kritisk bloggpost i topppresultatet. Det var Urbans. Idag ser det betydligt värre ut, imorgon kan det komma att bli ännu värre. Det är det enda resultatet av

Det finns så många exempel på företag som först har gått den här vägen, och sedan får lida för sina juridiska hot. Hewal (har byttnamn), Searchminds, Mediaanalys och Jajja är några exempel som ligger mig varmt om hjärtat. Det ser ut som om MailCom är på väg att begå precis samma typ av misstag som dem.

Andra som har bloggat på samma tema: