Matt Cutts om Googles hållning mot länkhandel

Det står alltmer klart att Google nu tänker ta i med hårdhandskarna mot köpta länkar. Jag skrev för två veckor sedan om hur Google hade sänkt PageRank-värdet för betalda bloggare. Googles Matt Cutts har skrivit en lång, rikt expemplifierad text om Googles hållning gentemot köpta länkar i recenserande bloggposter. Han har självklart valt ett område där det är väldigt uppenbart att de bloggar som recenserar inte har en susning om vad de skriver om, utan bara gör det för att få betalt för ett par länkar i en bloggpost.

Matt Cutts står även som upphovsman till Googles officiella bloggpost i frågan på

googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/12/information-about-buying-and-selling.html

Bägge dessa bloggposter är välkryddade med referenser till Google kvalitetsriktlinjer och information om länkprogram.

Sätt detta i relation till att Google har förstärkt sin grupp som arbetar med skandinavisk webspam och det går en susning som ökar till storm genom genom delar av bloggvärlden och nästan hela SEO-världen.

Den officiella Google-hållningen kring länkhandel är därmed spikad. Den som köper eller säljer länkar ligger pyrt till, och Google ser dig. Det kan du faktiskt vara säker på. Ändå är jag rädd att Google ryter för tyst och för sent i frågan. Länkbyten, länkförsäljning och länkköp är fortfarande heta frågor för de allra flesta som arbetar med sökmotoroptimering.

Kolla om någon annan har skrivit något om , , ,