Mobiloperatörer och PUK-koder.

Jag är på grymt dåligt humör. Och jag skyller alltihop på Telenor idag.

Jag är måhända slarvig och småsenil, men jag har vid tre tillfällen det senaste halvåret behövt ringa och med bedjande stämma frågat kundsupporten på tre olika mobiloperatörer om det finns något sätt att få ut min PUK-kod.

Först till Tre som ställde kontrollfrågor, kollade att jag hade en e-posadress som påminde om mitt namn och sedan (när min e-post var precis som mitt namn) snällt skickade över PUK och PIN. Pluspoäng till Tre!

Nästa gång var det ett av barnen som hade suttit på sin olåsta telefon som därför ville han en PUK-kod. Tele2 var operatör och de ställde kontrollfrågor om när vi senast hade tankat på kontantkortet, vilket nummer som det ringdes mest till och sådant. Sedan läste de upp PUK-koden för mig i telefon. Karmapoäng till Tele2 också!

Idag laddade min iPhone ur. Jag ringde till Telenor och frågade snällt om de hade lika fin service. Det hade de inte. De kunde tänka sig att skicka PUK-koden hem till mig med snigelposten. Det hjälper inte. Jag har PUK-koden sparad hemma, och kommer hinna hem innan snigelposten gör det. Men nu är jag på landet. Riktiga landet. Norberg.

Alternativ två var att titta på min senaste faktura, där PUK-koden ska stå tryckt. Fint… bara det att jag inte har hunnit få någon ännu. Och hade jag fått en faktura så skulle även den vara hemma i stan.

Tredje alternativet är att gå till en Telenor-butik och där få ut PUK-koden. Men även om det hade funnits en Telenor-butik på närmare avstånd än i Västerås, så har den ju knappast öppet på långfredagen. Jag åker inte 16 mil imorgon för att (kanske) få ut min PUK-kod.

Det är synd att Telenor inte kan ha samma kundvänliga rutiner som Tre och Tele2. Jag skiter i säkerheten. Jag vill kunna använda min iPhone. Så jag surar på Telenor. Jättemycket.

Självklart är alltihop mitt eget fel som inte kom ihåg rätt PIN-kod, och inte hade sparat PUK-koden på något ställe så att jag kunde plocka fram den. Självklart borde jag ha reggat mig för ett kundkont hos Telenor. Självklart borde jag inte vara så oansvarig så att jag låter mobilen ladda ur. Självklart borde jag inte befinna mig i en håla som Norberg… Men nu gör jag det. Jag vill bara ha lite hjälp och service. Snälla?

Uppdatering. Jag fick ett supertips av Brit Stakston på Bloggy. Kundtjänsten kunde ju ringa upp mitt mobilsvar och tala in PUK-koden. Det gick de faktiskt med på även om den första och den andra jag talade med glömde att göra det. Men tredje gången gillt. Snälla norrländska Madde får guldstjärna.