När Facebook ägde TechCrunch

Åh vilken skön fredagsnotis! Jag sitter och ler med hela kroppen. Stort tipstack till Tommie Nordholm.

Igår upptäckte TechCrunch-skribenten Jason Kincaid någonting nytt på Facebook. Alla uppladdade bilder hade en ny länkfunktion, ”Fax This Photo”, som gjorde det möjligt att faxa bilden till en vän. Fånigt? Japp. Jättefånigt. Men det funkade, och alla som arbetar på TechCrunch såg och kunde använda funktionen. Jason Kincaid skrev ett mail till Facebook vid 17-tiden på kvällen och skrev sedan en föga imponerad recension några minuter senare: Facebook Now Lets You Fax Your Photos. I Have No Idea Why Anyone Would Want To Do This.

Sedan visade det sig att funktionen bara visades för användare som satt på TechCrunchs IP-nät. Och TechCrunch vore inte TechCrunch om de inte genast kröp till korset och erkände att de hade blivit lurade.

Ett klassiskt prank. Sådant vi behöver mer av och sådant som jag nu känner att jag har saknat i den allt bistrare verkligheten.

Dessutom gillar jag funktionen på något sätt. Tror ta mig tusan att jag ska införa en fax-knapp som komplement till utskriftsknappar på lite sajter. Det är ju otroligt lätt att implementera. Dessutom skulle säkert en och annan bli glad över den. Lars Ander till exempel…