Nu heter jag Nikke på riktigt!

Fick just brev från skattemyndigheterna. Ett roligt brev. Från igår heter jag Nikke på riktigt, även i folkbokföringen, och dottern heter Allis. Vi är helnöjda.

[ Sökord: Nikke | Kön: Man ] Det finns 8 män som har förnamnet Nikke . Av dessa har 6 namnet Nikke som tilltalsnamn/förstanamn.

Tillägg:

Inser, efter att ha fått en massa glada kommentarer (tack för dem) att en förklaring av namnet Nikke kan vara på sin plats. Det blir lite för personligt för mig egentligen, men har man sagt A så får man säga B.

Nicke Lindqvist hetter jag redan innan jag föddes. Det var mitt arbetsnamn, och trots att mina föräldrar tyckte att jag skulle heta Per Erik, så hängde sig arbetsnamnet fast. Varje gång jag bytte skola (och det var många) skrevs jag in som Per eller Per Erik, men Nicke hade bitit sig fast och till slut gav de upp. Pappa använde Per Erik någon gång ibland när jag skulle talas till strängt.

När jag i slutet av 80-talet gick Språkkonsultlinjen på Institutionen för nordiska språk vid Stockholms Universitet så blev jag nordist och bytte stavning. CK kändes så svenskt och pyttigt när alla de andra nordiska länderna använde KK. Där och då bytte jag ut min stavning till Nikke.

1999 arbetade jag på Reklamförbundet, och det var där, som informationschefen Henri Pagot kom på att min sajt borde heta Nikke Index efter Tokyo-börsen. Så blev det, och ett tag höll jag listor och indextal över det mesta. Och namnet har hållit sig kvar, i lika hög grad som mitt eget smeknamn som alltså, idag har blivit officiellt. Om inte kameran var trasig skulle jag posta en bild av mitt nya personbevis.

Nu undrar jag bara om jag behöver nytt pass inför nästa veckas London-resa?