Nu öppnar jag min engelska blogg också

Experimentet får anses ha utfallit till belåtenhet. Nikke Index-bloggen är välbesökt, har nästan lika många kommentarer som inlägg och har ökat på kommunikationen mellan mig och mina läsare.

Därför tar jag nu ett krafttag och öppnar en engelskspråkig blogg också (under det väldigt likartade namnet Nikke’s Index). Det är hög tid att jag återupptar mitt engelskspråkiga skrivande, och så finns det fortfarande en massa intressanta artiklar som förtjänar ett fortsatt liv. Den nya blogen kommer inte i första hand att innehålla översättningar av de svenska posterna, utan jag kommer som förut att separera innehållet en smula och skriva på engleska när ämnet kan intressera en internationell publik och på svenska när jag skriver om rent svenska nyheter och förhållanden.

Helt bekymmersfritt är det förstås inte. Det känns lite konstigt att flytta gamla artiklar om Google-danser från 2002, presentationer av de gamla pingtjänsterna Blogdex, Popdex och Daypop (någon som minns dem fortfarande?) och eller nyheter om Google som nu är fyra år gamla och har blivit allmängods (eller över huvud taget inte stämmer längre).

Annat är lättare att återpublicera, som min samling 419- och lotteribedrägerier. Men jag har tagit beslutet att ändå ta med det mesta in i den internationella bloggen. Om inte annat så av rent historiska skäl.

Det här kan bli riktigt spännande tror jag.