Nu ska jag ner i vikt!

Jag hittade den här gamla texten om att gå ner i vikt i arkivet från den gamla sajten som fanns här innan bloggens tid. Sorgligt nog har jag nog bara gått upp i vikt sedan jag skrev den. men nu ska det bli bot och bättring. Jag brukar försöka undvika att vara alltför privat på Nikke Index men det här är ett undantag. Den bredaschlade sökmotoroptimerarens tid är snart förbi. Nu handlar det om en seriös satsning.

Jag satsar på en ketogen diet, och jag tänker göra det så offentligt som möjligt. Det är nog enda sättet. När jag inte är tillräckligt stark att sätta press på mig själv kan jag genom att blogga om min diet åtminstone få pressen från eventuella läsare. Jag har därför startat en viktblogg, där man kommer att kunna följa mina försök. Kommentera gärna! Det behöver jag.

Det grämer mig dock en smula att jag, när jag skrev texten nedan, vägde 100 kilo och hade som mål att gå ner till 80. Nu väger jag 110 och tycker att 90 kilo skulle vara en trevlig vikt att ha. 10 kilo mer i bägge ändar med andra ord.

Motion blir det också. Gymkort har inhandlats, och promenadskorna är nysulade. Förhoppningsvis ska varje morgon inledas med en rask promenad på 4,5 kilometer innan frukost.

Jag ska gå ner några kilo

2005-03-07 – Under hösten och vintern har jag levt ett lite väl tillbakalutat liv och dessutom slutat röka. Två faktorer som har lett till att jag känner hur kilona börjar lägga sig runt magen igen. Inte bra alls. Samtidigt har jag fått upp ögonen för begreppet Glykemiskt Index, och har därför bestämt mig för att lägga om min kosthållning.

Dessutom känner jag mig en smula trött och ofokuserad, något jag också hoppas förbättra med en omlagd kosthållning och lite nya motionsvanor.

Det är med viss sorg jag säger hej då till rostbrödmackor med marmelad, grillad focaccia på fiket och de eviga mackorna. Men i övrigt är det faktiskt inte mycket jag tänker lägga av med.

Lite mindre emfas på pasta i kosthållet kanske, åtminstone dagar då jag inte har kunnat gå eller cykla en längre runda innan maten.

Däremot har jag, lite på tvärsen mot vad GI-gurusarna predikar, bestämt mig för att skära ner på animaliskt fett i maten. Mest för att det känns onödigt med gräddsåser, skirat smör och fet ost.

Samtidigt tänker jag här, på N!kkes Index, redovisa ungefär vad jag äter, hur jag rör mig och hur mycket jag väger. Jag börjar idag, en dag då jag ligger hemma med svår snuva, 38 graders feber och inte ens har orkat masa mig ut med hunden. Idag väger jag prick 100 kilo. Om några månader ska jag vara nere i strax över 80 kilo igen.