Nytt Nordea-spam

I natt har ytterligare en våg av falska säkerhetsmeddelanden från Nordea svept över landet. Och det aktuella meddelandet är lika uselt skrivet som de tidigare. Jag kan inte låta bli att fundera på vilket språk det är översatt ifrån. Prickar och ringar verkar ha fallit bort ur texten redan på en tidig nivå, och konstruktioner som ”okningan av antalet” tycker jag tyder på att texen kan häröra från en fransk förlaga.

Kare anvandare

I samband med okningen av antalet forsok av olovlig bankkontoatkomst har var banks ledning tagit beslut om hela ”Online banking.-systemets overgang tll den nya generationens plattform, som kommer att garantera 100 % sakerhet och diskretion for vara kunder samt deras konton. Ett unikt skydd mot viruser och olika skadliga program.

Allt Du behover gora ar att bekrafta att Ditt konto ar redan registrerat pa denna plattform.

For detta behover Du helt enkelt att trycka pa den har lanken och fylla i Din anvandarnamn och losenord.

Inga andra operationer behovs!!! Vi ber om ursakt for m.jliga olagenheter och hoppas pa forstaelse och vidare samarbete.

Support Team

http://app.nordea.se/login/security.html

Den avslutande adressen är länkad till riktigt skum url med det här utseendet: http://210.193.7.178:7640/http/app.nordea.se/sitemod/default/…index_php/index.php

Dessutom har mailet fått en avslutande copyright-text: ”Copyright © 2007 Nordea”

Jag har under natten fått två likadana mail med olika landningssidor. Men när jag med berått mod besöker den andra dyker en oväntad överaskning upp på skärmen. Firefox varnar för att sidan verkar vara en förfalskning:

Det borde det snart gå upp för Nordea och deras kunder att de är den enda svenska bank som utsätts för sådana här återkommande bedrägeriförsök, och faktiskt koppla detta till det faktum att de har en usel säkerhetsrutin, som gör det möjligt för bedragare att logga in, bara de först kan lura av kunderna viss information.