Låt mig rekommendera lite bra SEO-folk

Det här är en skamlös reklampostning för några riktigt bra företag och nätverk som jag gärna samarbetar med och rekommenderar när det gäller webb och sökmotoroptimering i Sverige. Jag tar väldigt sällan egna direkta uppdrag utan hänvisar uppdragsgivare vidare inom mitt område. Sedan har jag ingenting emot att ingå i en arbetsgrupp med andra framstående experter på dessa företag. Jag samarbetar gärna med vilket som helst av dessa duktiga företag och deras experter.

Alla företag och individer som jag nämner nedan är sådana som jag litar på och varmt kan rekommendera. Det är dock inte bara SEO-konsulter i listan utan även folk som förstår hur man tänker SEO.

Listan är långtifrån komplett. Det är ingen matrikel över SEO i Sverige. Snarare är det en uppräkning över folk jag gärna jobbar med och jag kommer med all säkerhet att få anledning att utöka och revidera den över tiden. [1]

Vi tar dem i bokstavsordning tror jag:

Förutom dessa företag finns det en stor grupp enstaka individer som jag samarbetar med eller gärna skulle vilja samarbeta med med när det kommer till sökmotoroptimering. Även dessa i alfabetisk ordning:

[1] Den är listan är förstås långt ifrån komplett. Det är med stor ångest jag publicerar den eftersom jag är rätt säker på att jag har glömt en och annan betydelsefull person. Hjälp mig gärna med kompletteringar i kommentarerna. Hör av dig om du känner dig bortglömd.

Uppdatering 2010-01-27: En liknande, men bredare, mer amitiös och framför allt alldeles nyskriven och därför mer aktuell lista på liknande tema publicerades idag av Andreas Bard. 100 resurser för internetmarknadsföring. Den är ett givet bokmärke och en stark referens. Läs den!