Rörd eller skakad? Dry Martini!

Snobbarna må referera till originalreceptet och cineasterna må hävda att 007 faktiskt drack Vodkatini, ändå slutar aldrig ämnet skakad eller rörd intressera martinidrickarna. Här är Cocktailguiden.com:s recept på en klassisk Dry Martini. Helt riktigt med en dry gin i receptet. Skillnaden mellan en Dry Martini med dry gin eller vanlig sträv gin kan jag i alla fall känna. Om den har rörts eller skakat skulle jag inte kunna avgöra om man så hotade mig med tumskruvar. Mitt egna lilla tillägg skulle kunna vara att jag själv alltid brukar ha i ett par droppar Angostura Bitter i glaset. Det ger samma effekt som att ersätta oliven med en citronbit.

Dry Martini

5 cl Plymouth Dry Gin

Noilly Prat

Röres.

Servera i martiniglas.

Garnera med en grön oliv.

Många är kommentarerna på det här receptet. Så många att Cocktailguiden.com har har publicerat en artikel rubriken Skakad eller rörd.

Cocktailguiden.com skulle med sina nära 1000 recept lugnt vara en av världens största drinkböcker om den fanns i tryckt format. Det gör den inte, men var lugn! Det är mycket lättare att hitta recpet på drinkar man verkligen kan göra med det man har hemma i en online-drinkbok som denna!

Cocktailguiden.com innehåller närmare ett tusen fotograferade drinkrecept. Behöver du inspiration i bardisken. Gå dit och låt dig inspireras!