Se bättre ut? Glasögon, LASEK/ELSA, eller kontaktlinser?

Jag är supernöjd med mina snygga glasögon, och trots att jag har svårt att tänka mig själv utan detta inramande attribut, så önskar jag, morgnar som den här, att jag hade möjlighet att göra en LASEK/ELSA-behandling och slapp ha ett plastskickt framför ögonen. Eller också kan väl någon uppfinna glasögonen som inte bara har skydd mot reflexer, utan även mot regndroppar?

Kontaktlinser skulle kunna vara ett alternativ, men jag är skadad av gamla dåliga erfarenheter. Dels var det ett elände att sitta och titta ner i en bildskärm hela dagarna med kontaktlinser, dels var det ett elände den gången jag somnade med dem och fick skrapa bord dem från ögonen. Sånt lär ju visserligen ha blivit bättre numera, med engångslinser och allt vad de heter. Men det är ändå ett sabla pill att hålla på med jämfört med att ha glasögon.

Att ha såpass stora och iögonfallande glasögon som jag har är väldigt mycket ett statement i sig. Ibland kan de fungera som en sköld mot omvärlden, ibland som ett skydd mot att placeras i fel fack. För valet av bågar säger otroligt mycket om bäraren. Glasögonen blir ens viktigaste accessoar, och som man så har man inte så många assesoarer att välja på. Ett örhänge kanske, ens mobiltelefon och kanske ens bärbara dator… Snusdosan kanske, men riktigt hipp blir den väl aldrig, och rökningens alla attribut (zippotändare, cigarettetuier och kanske till och med munstycken) lär väl aldrig leta sig tillbaks igen.

Men så var det det där med reporna, regndropparna och imman när man kommer in från kylan. Det om något kan driva mig till ögonkliniken eller kontaktlinserna.

Jag vet inte jag. Bäst att ta en repa förbi min utmärkta optiker. Det brukar bota mina laserbehandlingsplaner och mitt linsbegär.