SEO kan vara riktigt roligt

Det är roligt att följa när någon tar itu med att styra upp en sajt ur ett sökbarhetsperspektiv. Sedan jag började jobba med sökmotoroptimering genom Agent Interactive har jag många sajter att följa, men en av de som jag tittar närmast på är IT service på domänen www.itservice.se. Mitt eviga tjatande om sökmotoroptimering har fått vår teknikchef, Marcus, som fortfarande håller ett vakande öga på ITservice.se att börja intressera sig för ämnet, och sajten har bara under den senaste veckan tagit den från en veritabel SEO-mässig katastrof till en sajt som snart börjar förtjäna fina placeringar i sökresultaten.

Sajten har en bra bit kvar innan de har uppnåt alla mål, men om det vore så enkelt att jobba med alla tekinker som det är att bolla fram SEO-idéer med Marcus som har hand om IT service, så vore det bra mycket lättare att vara konsult inom sökmotoroptimering.

Han har under veckan städat upp sidomenyn, infört <h1>-rubriker, städat bort dublett-urlar, infört unika title–texter, lagt till rel=”nofollow” på urlar som Google ändå inte borde indexera, städat bort javascript-länkar, ökat relevansen på produktsidor, skapat en rejäl xml-sitemap för hela sajten, städat bort onödig kod på startsidan så att tyngden på den har minskat från 105 K till 75 K och mycket mer…

Det återstår ännu en del, som t.ex. unika description-texter, men sajten är helt klart på väg att börja förtjäna goda placeringar hos sökmotorerna.