Skärmsläckare på bloggen

[Uppdatering: Det här tillägget är numera avstängt eftersom det blev för störande för en del läsare. En god idé, men kanske inte riktigt färdig.]

Via Per Axbom hittade jag idag en helt fantastisk WP-plugin. Fullkomligt onödig för de flesta av mina besökare, men ändå en bra påminnelse om alltings förgängliget. En plugin som släcker ner skärmen till en mörkt grå ton när du lämnar Nikke Index öppen på skärmen längre än en minut utan att flytta musen.

Online Leaf heter den och jag tyckte att idén var så charmig att jag bara inte kunde låta bli att installera den här på bloggen. Några av mina besökare kanske fortfarande använder skärmar som gör av med mer energi när de visar ljusa färger än mörka…

Du som inte använder WordPress (och även du som gör det och har bara en liten aning koll på hur ditt WordPress-tema funkar) kan lika gärna installera Online Leaf på din sajt genom att lägga följande javascript i headern till din sajt eller bloggtema:

<script src=”http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js” type=”text/javascript”></script>

Men använder du WP-temat så kan du själv göra ett par inställningar för hur skärmsläckaren ska fungera. Jag har lämnat grundinställningarna på: Skärmen släcks efter 60 sekunder och skärmen som visas är på engelska.

Vad tycker du? Låt musen vara i 60 sekunder så borde den kicka in.