Skicka SMS från din fasta telefon

SMS är en underbar kommunikationsform, hittils med den enda begränsningen att den bara har fungerar i mobilen. Men nu kan du faktiskt, med en tjänst från Generic Mobile, skicka SMS även från din fasta hemtelefon. Tyvärr kan du ännu så länge inte ta emot SMS på den fasta telefonen…

Priset per SMS-meddelande är 1,25 kr, och det fungerar faktiskt på väldigt många sladdlösa telefoner. De allra flesta har funktionen, även om telefontillverkarna inte har pratat om den eftersom det inte har fungerat förrän nu.

I Tyskland har man länge kunnat skicka SMS från det fasta telenätet, och det är därför bl.a. de trådlösa telefonerna från Siemens alla har dessa SMS-funktioner.

Läs mer om SMS i det fasta telenätet på Mobil:

mobil.mkf.se/ArticlePages/200512/03/200512…_MOB010.dbp.asp

Så här skickar du SMS från din fasta telefon:

1. Se först till att du har en sladdlös telefon (DECT) som stödjer sms. Om du har en meny för textmeddelanden i telefonen så stödjer den sms.

2. Lägg in 0740940000 som nummer till Meddelandecentral. Vanligtvis ligger inställningen för Meddelandecentral under menun för textmeddelanden.

3. Klicka på spara så att numret till Meddelandecentral lagras i telefonminnet.

4. Välj skapa textmeddelande eller nytt textmeddelande i menyn och mata in den text du vill skicka.

5. Välj skicka meddelande, precis som med en vanlig mobiltelefon.

Obs! Det är numret till din fasta telefon kommer att stå som avsändare, men det går ännu inte så länge att ta emot SMS-meddelanden via tjänsten, så det kan vara värt att i sina meddelanden lägga till ”svara till min mobiltelefon” om du vill att svaret till dig ska komma fram. Enligt Generic Mobile ska det på sikt gå att skicka sms även till sladdlösa telefoner via fasta nätet, men ännu så länge är det, av olika skäl, inte möjligt.

www.generic.se/jahia/Jahia/pid/149