SL fortsätter att försvåra resandet

Ni vet det där reskassa-kortet som ska ersätta de gamla remsorna? De är ju bra på alla sätt och vis, förutom att de är sämre än pappersremsorna. De kräver att du har ett accesskort innan du börjar åka och det går inte att bjuda en kompis på en biljett från din reskassa. Och har ni försökt registrera er för SMS-biljetter på en skakig nattbuss? (Tusen tack till chauffören som släppte på oss och gav oss instruktionerna. Vi försökte verkligen, men tog oss inte igenom processen innan resan var slut.)

Jag ringde till SL idag och frågade varför reskassan bara gäller för en passagerare åt gången. Tydligen ska systemet uppgraderas så småningom. Men just nu går det inte. Precis som det inte går att knyta ett SMS-konto till ett företag och precis som det inte går att oplanerat köpa en biljett om man inte är i närheten av en tunnelbanestation.

Jag förstår faktiskt inte över huvud taget hur SL tänkte när de bytte system. Det enda jag kan tänka mig var att de funderade över hur de kunde göra det ytterligare lite svårare för folk att oplanerat resa med buss och tunnelbana.

Näst-nästa vecka kommer min syster och hennes familj till stan från Köpenhamn. Det ska bli intressant att höra deras input på hur turist(o)vänligt SLs nya system är.

Å andra sidan är det nyttigt att gå. Kanske är det SL vi har att tacka för att Stockholm är den stad som tar allra flest promenader med Runkeeper?