SM i sökmotoroptimering är igång

Sveriges första sökmotoroptimeringstävling är nu igång, och det blir en lite mer komplicerad historia än de internationella tävlingarna som har gått under året. I SEO-forums tävling gäller det att placera en och samma sajt på bästa möjliga sätt på inte mindre än fem olika sötermer, nämligen, Sökmotoroptimeringstävling, Aftonbladhet, Expressn, Svenska Dagbladhet och Internetvärd

Tävlingen pågår till till och med 1 maj 2007, då vinnaren utses genom att tävlingsledaren, Jim Westergren, gör sökningar från Google.se efter resultat på svenska på de fem sökorden. Den tävlingsdeltagare placerar sig som etta på ett ord får 10 poäng, andraplatsen får 9 poäng, den som innehar tredjeplatsen får 8 poäng osv fram till tionde plats. Elfte plats ger således inga poäng. Vinnaren är den som får ihop mest poäng. Sökresultat från domäner som inte ingår i tävlingen räknas bort från tio-i-topp-räkningen som om de inte fanns.

Enbart alldeles nyregistrerade domäner kan delta i tävlingen varför denna sida aldrig kommer att räknas i resultatlistan. Som den uppmärksamme läsaren säkert redan har förstått har jag istället registrerat den helt nya domänen Veckansteve.se, för att genomföra en helt separat idé, och samtidigt delta i sökmotoroptimeringstävling.

De fullständiga reglerna för tävlingen hittar du på

www.seo-forum.se/seo-taevlingar/815-sveriges-foersta-seo-taevling.html