Socialt sök på Stockholm Social Media Club

Har du koll på hur Google+, klistret som binder ihop alla Googles olika tjänster och som nu vänder upp och ner på sökresultaten som vi är vana att se dem? Google-resultaten blir alltmer viktade, inte bara efter hur relevanta sidorna som listas är, och inte bara utifrån våra egna val och preferenser, och inte bara efter hur dina vänner har delat saker, utan istället väldigt viktat efter dina och dina vänners aktiviteter som inloggade på Google+.

Söket är redan, primärt socialt på Google.com och det finns mängder av olika typer av resultat. Idag var jag lunchunderhållning på Stockholm Social Media Club-lunchen och visade några alla de olika varianterna som vi kan råka ut för, bara i Googles vanliga sökruta. Oinloggade sökresultat, ordagranna sökresultat, inloggade sociala resultat, inloggade ordinarie resultat och oinloggade ordagranna resultat och… Det oinloggade söket, som är det som vi som arbetar med sökmotoroptimering, har som basmätning, är fortfarande i majoritet. Det dröjer ännu innan det inloggade, sociala söket, är större än det oinloggade, men vi gör bäst i att anpassa oss, och då ser jag inte att vi har något annan val än att anpassa oss, genom att aktivera oss även på Google+.

Filmen är 47 minuter och innan mig kommer Hampus Brynolf som presenterade några smakprover från Twittercensus 2.0.

Tack till alla som kom och lyssnade och tack Annika Lidne för att du bjöd in mig och för ett bra arrangemang, håll koll på Stockhom Social Media Club för nästa månads arrangemang (då jag hoppas att Hampus har hunnit cruncha färdigt sina siffror) och titta under tiden igenom alla Annikas filmer som ligger på YouTube. De kan rulla non-stop i några timmar på min dator.