Sökmotorbyrån Sverige skickar bluffakturor

Jag har läst om Sökmotorbyrån i Sverige tidigare, och skakat på huvudet och funderat på varför det kommer så fruktansvärt mycket sådan här skit från just Borås. Idag fick jag se hur MB Marketing (830831-5533) arbetar.

Idag låg det alltså en hel bunt sådana här ”avier” på kontoret på Ticmate. Inte riktigt en per .se-domän vi äger, men nästan.

Sådana här bluffakturor skickar Sökmotorbyrån Sverige

Alla är ställda direkt till domänen londonfotboll.se, och inte till företaget som äger domänerna.

Så här står det i det finstilta längst ner på avierna:

Sökmotorregistrering/sökmotoranmälan av er domän sker mot de 30 mest populära sökmotorerna på internet som t ex Google.se

Vi använder oss av sk Autosubmitter samt manuell indexering. Uppdatering sker löpande varannan månad, tjänsten löper i 12-månadersintervaller och förlängs automatiskt om ej uppsägan sker. Observera att detta är ett erbjudande och betalningsplikt föreligger ej. Önskar ni ej uttnyttja detta erbjudande behöver ni ej betala denna avi. Vid redigering av sökord etc. kontakta oss i god tid innan kommande uppdatering. Ytterligare information om oss och erbjudandet erhålls via vår kundtjänst på tel 0702-812807.

Jag blir ju vansinnigt sugen på att ringa upp Fredrik Blomqvist på MB Marketing och fråga vad det egentligen är han säljer, vilka de 30 mest populära sökmotorerna är och vad en manuell indexering innebär. Och jag försöker faktiskt, men Sökmotorbyrån Sverige svarar inte. Kanske inget jag skulle ha väntat mig heller. För det är nog fler som ringer och undrar varför de har fått de här avierna. De vi har fått, har avinummer mellan 1233 och 1240, vilket väl innebär att Fredrik Blomqvist har skickat åtminstone ett tusental ytterligare sådana här avier.

Om du har fått en sådan här avi, släng den inte. Tipsa först Svensk Handel om att Sökmotorbyrån Sverige fortfarande är igång. De känner redan till dem, men kan behöva fler underlag, för att behålla dem på sin varningslista.

Andra som skrivit om Sökmotorbyrån Sverige: