Sökmotoroptimering och SEO i Google-resultaten

Det är hög tid för nästa avsnitt min ständigt pågående följetång om Google-resultaten för termen sökmotoroptimering. Och den här gången tänkte jag komplettera med sökbilden för SEO, en term som jag av princip ogillar. Andra tycker betydligt bättre om den. SEO-Logik bytte till och med namn till SEO.se, troligen för att placera sig bättre just på termen i Google-resultaten. Det fungerade bra, men förstaplatsen för söktermen togs över av SEO-forum.se, troligen främst tack vare den sökmotoroptimeringstävling som initierades från forumet.

Jag tror bestämt att SEO.se vill placera säg än högre på termen, och det märks inte minst i form av den mängd blogginlägg som på sistone, likt detta, har länkat in till dem, med ordet SEO länkat i ankartexten.

När jag igår fick ett erbjudande via Blogvertiser om att länka orden SEO och sökmotoroptimering till två olika sidor på SEO.se så tvekade jag in i det längsta. Men eftersom jag är en varm anhängare av Hilltop-teorierna så ställer jag upp.

Att SEO.se även bjuder på termen sökmotoroptimering, och vill ha länkar in till sidan http://www.seo.se/soekmotoroptimering.asp beror ju helt och hållet på att sajten på sistone har sjunkit ner en smula även på denna prestigeterm inom branschen.

Under våren och sommaren är det just SEO.se som tillsammans med Wikipedias artikel om sökmotoroptimering och MIGroup har placerat sig högst på termen. Just idag leder Wikipedia-sidan. Om teorierna stämmer så innebär detta mitt länkande till två av auktoriteterna inom området hjälpa min egen bloggavdelning med namnet sökmotoroptimering att placera sig än bättre. Dessutom får jag ett bidrag till kaffekassan för att lägga dessa länkar. Vi får se hur det hela faller ut.

Det ska också bli spännande att se hur processen med rapportering kring en beställd länk fungerar i Blogvertisers gränssnitt.

Imorgon åker jag och ser Lord of the Rings som musikal i London. Det ska bli kul. Jag åker tillsammans med en kund, och resan kommer att innebära många timmars manglande av de nya sajter som vi håller på att bygga tillsammans. Det kommer att bli roliga och troligen väldigt intensiva dagar.

Däremot kommer jag att ha dåligt med tid för att hålla reda på kommentarerna på sajten, och det kan hända att just detta inlägg kommer att dra på sig en del kommentarer som fastnar i mitt modereringsfilter. Bli därför inte orolig om en eventuell kommentar inte syns omedelbart på sajten. Jag kommer att gå in och släppa igenom kommentarer så fort jag bara hinner.

Uppdatering 2007-11-18: Tidigare köpta länkar från den här sidan är nu bortplockade. Jag har sagt upp avtalet med Blogvertiser.se och aldrig plockat ut de 250 kr – arbetsgivaravgifter och skatt som jag skulle ha tjänat på länkarna.