Sökmotoroptimering pris? SEO som investering eller kostnad?

Den tredje vanligaste sökfrasen som inleds med ordet sökmotoroptimering är kombinationen sökmotoroptimering pris – vilket i mångt och mycket är förståeligt. För det är ju klart att man undrar vad det kostar att få bättre sökplaceringar för sin sajt.

Men sökfrasen sökmotoroptimering pris visar också att väldigt många sajtägare ser sökmotoroptimering som en tjänst som har en kostnad, och inte i första hand som en investering i bättre kunskap.

Kanske är inte heller det så konstigt, när de flesta SEO-företag är rena produktionsbolag som faktiskt säljer placeringar hellre än kunskap och verktyg för att vinna dessa placeringar. Kunderna är vana vid att köpa trafik och därför är steget till att köpa sig till placeringar i Google och därigenom trafik inte så långt.

Jag har aldrig sålt positioner och heller inte sålt Google-trafik. Dumt kanske eftersom det verkar vara ett lätt sätt att tjäna pengar. Min leverans har alltid handlat om att skapa förutsättningar för så god synlighet som möjligt. Det handlar nästan alltid, till största delen om kunskap och det fantastiska med att köpa kunskap är att man har den kvar, även efter att ett samarbete är avslutat. Därför är ett köp av kunskap en investering för framtiden.

Kostnaden för att köpa positioner  är däremot en utgift som får anses vara avskriven rätt raskt.

Men vad är då priset? Det beror allt på det. Hör gärna av dig om du vill ha en offert.