Stockholms Gaykör i julkonsert

Ett säkert tecken på att det lackar mot jul är inbjudan till Stockholms Gaykörs julkonserter. I år hålls det tillsammans med Kvinnokören som uppträder under namnet Sapphonia i Tyska kyrkan den 15 och 16 december.

I år ska jag lyckas vara ute i god tid och få mig en biljett!

Här är inbjudan i utdrag:

Det är dags för julkonserter med Kvinnokören Sapphonia och Stockholms Gaykör.

Kom in och föreställ dig en jättejulgran med glittrande änglar och dinglande kulor i grenen. Julkonserterna ges i Tyska kyrkan i Gamla stan i Stockholm fredagen den 15 och lördagen den 16 december. Nu har du möjlighet att lyssna på HBT-körerna större och bättre än någonsin förr. Kvinnokören som i år uppträder under namnet Sapphonia leds av Eva Hansson och Stockholms Gaykör av Jacob Mølgaard Laustsen. Konserterna vänder sig givetvis till alla som vill höra stämningsfull musik inför julen. Allt fler heteron har märkt att dessa julkonserter är en väsentlig del av inte bara HBT-världens julfirande, utan en inkluderade stämningsfull jultradition.

Kvinnokören Sapphonia med 46 medlemmar har funnits sedan 1984 och leds i dag av Eva Hansson. De häftiga damerna vill genom körsången och konserter synliggöra lesbisk kultur och musikglädje. Körens repertoar är blandad och består av klassiskt såväl som modernt material samt egenkomponerad musik.

Kvinnokören önskar i år god jul till hela världen med hjälp av bland andra Brel och välkänd filmmusik.

Stockholms Gaykör består av 67 skönsjungande bögar. Normalt är det svenskamerikanskan Karol Vieker som håller i taktpinnen men hon har i höst vikarierats av dansken Jacob Mølgaard Laustsen. Gaykören har därför ett lite annorlunda sound än tidigare. Det bjuds på såväl traditionell som icketraditionell julmusik. Gaykörens hyllning till Tyska kyrkan blir i år den tyska julklassikern ”O Tannenbaum”. ”Sockerféns dans” av Pjotr Tjajkovskij blir en av höjdpunkterna i ett aldrig tidigare skådat arrangemang.

Tillsammans sjunger körerna bland annat ”Koppången” en vacker julvisa och en julsång med mer schwung ”Come, See the Baby”.

Chansen finns att Tyska kyrkan också i år blir fullsatt, så köp helst biljetterna i förväg. Gaykörens jul-CD är också till salu.

Konserter:

Fredagen den 15 december kl. 19.00

Lördagen den 16 december kl. 15.30 och 19.00

Biljetter kan köpas via Stockholms Gaykörs hemsida www.stockholmsgaykor.com, av medlemmarna i körerna eller vid dörren en timme före konserten.