StumbleUpon gillar Text-Pong

Ett par gånger om året slår det till, och trafiken till sajten ökar plötsligt från de vanliga 2-3000 besöken till betydligt högre nivåer. Det är alltid roligt!

Den vardagliga kurvan ligger otroligt stadigt om man ser den jämförd med de två pucklarna i början och slutet av perioden.

Puckeln från en månad sedan är trafiken kring övergången till vintertid – en företeelse som fortfarande förvirrar många människor. Den aktuella puckeln däremot, består nästan helt av utländsk, främst amerikansk trafik och visade sig bero på att StumbleUpon återigen har highlightat mitt gamla Text-Pong-projekt.

Jag har själv aldrig varit någon stor StubleUpon-anhängare, men det är det tydligen många andra som är.

Alla data avser perioden 25 oktober till 25 november.

Text-Pong-projektet är något som jag genomförde från några år sedan under en av de där lyckliga perioderna då ett kreativt skov sammanfaller med väldigt lite att göra. Det har uppmärksammats några gånger tidigare – bland annat via just StumbleUpon, men aldrig så mycket som den här gången.

En riktigt positiv bieffekt är att det igår anmälde sig en frivillig översättare som ville översätta sajten till italienska. Det ska bli verkligt kul att se om han verkligen genomför det. Om någon annan känner sig manad att praktisera sina översättningsskills och behärskar något annat språk än engelska, svenska eller italienska, så är du hjärtligt välkommen att anmäla dig som frivillig översättare. Någon lön kan jag inte utlova, men däremot en evig plats på TextPongs hall of fame.