Surfguiden ser seriös ut nu

Surfguiden är en Webbkatalog/länkkatalog som jag har skrivit om tidigare i Nikkes Index. Då i inte alltför vänliga ordalag, men när en sajt har skärpt till sig så till den milda grad som Surfguiden.se faktiskt har gjort så måste man ge den en chans igen.

Jag har egentligen inte särskilt mycket till övers för länkkataloger, troligen för att jag själv aldrig har orkat hålla någon uppe och eftersom jag vet hur lite trafik de genererar. Sunet-katalogen kan ge lite trafik, men den kommer nog främst ifrån konkurrenter som kollar igenom vilka andra sajter som finns listade i samma kategori.

Jag gjorde ett försök att hålla en katalog för något år sedan, och äger faktiskt sedan dess en licens för ett riktigt bra katalogsystem. Kanske, kanske att jag så smångingom upplåter plats till denna igen. Kanske till och med i en subdomän till lindqvist.com. Det skulle vara spännande att bygga upp en katalog inte utifrån en sökmotoroptimeringsaspekt (för jag tror inte att Google och de andra kan hålla på och strunta i att värdera länkar på det sätt som sker nu), utan faktiskt göra en seriös satsning på att skapa en riktigt kvalitativ katalog över riktigt bra grejer som jag gillar själv.

Jag har ibland också tänkt att man skulle kunna göra ett bättre jobb än de svenska bloggagregatorerna, genom att kategorisera mera än vad de gör idag. Kanske skulle man kunna göra det utifrån en kombination av en en katalog, en ping-tjänst och någon sorts länkmoln som baserar sig på utgående länkar från de inblandade bloggarna.

Tål att tänka på, eller hur?