Surftown – driftstörningsstaden

Idag har Surftown totalfel. Förstår verkligen inte hur Råd och Rön kunde utse denna totala katastrof till webbhotell till Sveriges bästa. Nu har de tappat bort ett helt konto. Det går inte att logga in och det går inte att nå någon av sajterna som ligger i företagskontot.

Ingen mail fungerar heller från den drabbade servern.

Det här är riktigt riktigt dåligt.

2008-04-18 – Dags igen. Plötsligt och utan förvarning försvinner Surftown och de sajter jag har avsatt tid för att arbeta med från webben. Visst. Jag borde ha lärt mig nu, men det har jag ju inte… Eller. Det har jag, men det är inte alltid så lätt att flytta ett 20-tal sajter som ligger spridda över flera konton från ett webbhotell till ett annat. Mailkonton som ska ställas om, automatiska utskick som måste ordnas på annat sätt… Aaargh! Måste ta itu med detta snart!

2008-03-14 – Så var det dags för en längre driftstörning hos Surftown igen då. Om några veckor borde vi vara klara för att flytta de drabbade sajterna till en annan server, för detta är helt oacceptabelt. Servern som nu felar har legat nere sedan sjutiden nu på fredagskvällen, och trots VIP-support och företagskonto så finns det ingen på plats som tar emot felanmälan. Jag hittar som vanligt heller ingen relevant info på Surftowns sida för driftstörningar. Eller tolkar jag det fel?

Servers

Web servers:

Users on ws32 may encounter erratic timeouts once an hour, we will update more on the situation as soon as possible.

Mail servers:

No reported problems.

Database servers:

No reported problems.

Suck. Räknas det inte som ett fel hos Surftown att man inte över huvud taget kan nå servrarna?

Surftown-fel 2008-01-12

14:25 Felet nedan är fixat nu, och det beror tydligen på Surftowns ”fria trafik”. Det lönar sig, för såväl kunder som för webbhotell att ta betalt för trafiken. det är något som är klart. För bandbredd kostar alltid någonstans. Antingen direkt, eller också i form av driftavbrott och rasade switchar och maskiner.

13:55 Så var det dags för ett rejält strul hos Surftown igen. Men den här gången är det inte de billiga privatsajterna som drabbas utan deras företagskonton. såväl wsb4.surf-town.net/ som wsb4.web.foretag.surftown.se är borta från nätet. Men på driftstörningssidan står det bara att ”Some customers can experience problems with web and ftp”. Problem? Det vill jag lova, när sajterna inte är nåbara över huvud taget! Servrarna i fråga har legat nere i tre timmar som jag vet om nu, och det är lindrigt talat oacceptabelt.

Tidigare problem hos Surftown:

2007-12-21 Surftown har driftstörningar igen. Svåra sådana. Åtskilliga sajter som ligger där vill inte prata med MySQL-databasen, t.ex. www.riksteaternvarmland.se, min guide om Bolån, en alldeles ny sajt om att framkalla bilder och ett gäng andra sajter. När jag loggar in på ett konto hos Surftown.se får jag bara ett meddelande om att jag har obetalda fakturor (jodå de skickades tydligen för tre dagar sedan) men tror ni deras betalningstjänst fungerar?

Det börjar bli dags att göra slag i saken och flytta mina domäner därifrån nu tror jag. Micke? Hur går det med min egen server?