Sverigedemokraterna tokar till det juridiskt

Nu kommer de första tecknen på att Sverigedemokraternas avser att följa upp sitt löfte om att ta itu med varumärkesfrågan kring sverigedemokraterna.de.

De visade sig i form av ett hotfullt brev till den tyska administrativa kontakten som snabbt hoppade av sitt uppdrag.

Fullt begripligt. De driver en tjänst där lokal representation ingår i paketet kring att sälja domänen och har inte utrymme för några juridiska tvister. Ny lokal representation är på gång via Juristjouren enligt pressmeddelandet från sverigedemokraterna.de

Men uppföljningen och hotet visade sig vara väldigt substanslöst.

SD har visserligen utnyttjat tiden till att skaffa sig ett sorts internationellt skydd av sitt varumärke, men skyddet är ett figurativt skydd som bara gäller bara symbolen, blomman.

Det framgår också av den juridiska korrespondensen (som märkligt nog inte är daterad), att SD har missat att domänen, sedan ett par veckor tillbaka har övergått i Juristjourens formella ägo.

Man måste ju verkligen fråga sig om SD och deras juridiska ombud Mikael Viborg bara har tagit en rövare, eller om de faktiskt inte begriper bättre.

Hela brevet, inklusive bilagor, ligger uppe på:

http://www.sdharfel.se/pressmeddelande-sverigedemorkaterna-forsoker-skramma-kritisk-sajt-till-tystnad/

Jag kan bara konstatera att det återigen är otroligt klantigt skött från SDs sida. Möjligen blir den enda effekten av detta att sajten nu uppmärksammas ännu mer, får ännu fler länkar kanske rentav orkar förbi Wikipediasidan, och upp på förstaplatsen i sökresultaten.