SVT Kulturnyheterna om Sverigedemokraterna.de

SVT Kulturnyheterna uppmärksammade Sverigedemokraterna.de i samband med att sajten nu övergår i Expos ägo i form av en intervju med mig där man försökte problematisera en smula kring det etiska i att utsätta ett företag eller en politisk organisation för denna typ av brand jacking i sökmotorerna.

Det blev ett bra inslag och en rätt bra artikel på Svt.se. Det jag är nöjdast med är att jag faktiskt framhäver att det gäller att vara bäst på det man gör för att säkra sin position i Google-resultaten, men det gäller inte bara sökmotoroptimeringen. Det gäller faktiskt att göra bra saker också, i alla fall om man vill vara säker på att vara ensam om att synas vid sökningar på ens namn, och det gäller inte bara politiska partier utan i hög grad även företag:

Det är ingen demokratisk rättighet att ligga överst på Google bara för att man heter någonting, utan det är en sorts tävling och det gäller att vara bäst

Se hela inslaget på http://svt.se/2.27170/1.2245268/det_galler_att_vara_bast (och jag är faktiskt ganska nöjd med rubriken – Det gäller att vara bäst)