Ta betalt via telefon eller SMS

För några år sedan behövdes det en hel IT-avdelning med massor av kunskaper om programmering och telefoni för att lyckas med att tillhandahålla betaltjänster via telefon. Så är det inte alls längre. Faktum är att det har blivit nästan löjligt enkelt. Och billigt dessutom!

Lämpar sig bäst för småbetalningar

Att ta betalt per telefon lämpar sig bäst för småbetalingar. Tjänsten är billig att sätta upp, men telefonbolagen tar en stor del av kakan per samtal. När alla telefonbolagen har tagit ut sina avgifter, och Telefix.se sina 10 % så blir det bara 5,50 kr. kvar av ett tiokronorssamtal. Men även det är ju en intäkt, och det är väldigt svårt att få folk att göra den typen av betalningar på något annat sätt.

Med Telefix tar det fem minuter att komma igång

Mittwebb Solutions heter företaget som har gjort utvecklingen åt dig. Och tjänsten heter Telefix.se.

Tanken bakom Telefix.se är att erbjuda en seriös och fullt fungerande telefonbetalningstjänst som inte kostar skjortan att komma igång med. Detta gör att både Företag och privatpersoner enkelt kan ta betalt via våra telefonnummer. Telefix samarbetar med Viatel som har god erfarenhet av betallösningar och telefonsystem sedan 1992.

Billigt att komma igång

Den låga startkostnaden för att använda betalnummer gör det möjligt även för små företag och privatpersoner att använda tjänsten. Att aktivera ett nummer kostar så lite som 150 kronor och det är den enda fasta avgift man behöver betala. Inga månadskostnader eller andra fasta utgifter tillkommer. Istället betalar du per transaktion. Och det känns ju mycket bättre att veta att det först är när man verkligen lyckas ta betalt som en betalningstjänst kostar pengar.

Betalnummer som betalningsform

Telefix.se har som mål att erbjuda privatpersoner och företag ett enkelt sätt att kunna ta betalt för tjänster och produkter via telefon och samtidigt få en rimlig förtjänst. Detta är helt klart det smidigaste sättet att ta betalt på i dagsläget, och det tycker säkert dina kunder också, som slipper oron för att exponera sitt kreditkortsnummer på webben eller jobbiga postgiro och bankgirobetalningar. Summan hamnar istället på kundens telefonräkning och betalas samtidigt med alla andra samtal och SMS.

Fasta taxor i olika valörer

Telefix.se har ett bra utbud av betalnummer som passar till de flesta ändamål. Du kan välja på samtalskostnader mellan 10 kronor ända upp till 200 kronor finns att använda. Numren är färdiga att använda direkt när du aktiverat dom och en förinspelad telefonsvarare tar emot dina kunder på ett proffsigt sätt och förklarar hur man ska gå till väga för att slutföra sin betalning.

Minuttaxor

För vissa ändamål kan det vara lämpligt att ta betalt per minut (Support och dylikt). Detta kan Telefix.se också hjälpa till med.

Många administrativa fördelar med betalnummer

– Enkel administrering. Telefix håller reda på alla betalningar. Du behöver bara skriva ut och lagra i din pärm.

– Inga jobbiga inkassokrav behöver skickas ut till kunder som inte betalar. När samtalet är ringt har du garanterat dina pengar.

– Bra översikt över dina inkomster. Vi har koll på alla dina samtal. Du behöver bara logga in för att se statistik över dina samtal ända upp till ett år bakåt i tiden.

Vilka kan använda Telefix?

Egentligen är det bara din fantasi som begränsar användningsområdena för den här typen av betalningstjänst. För även om det är kul att tjäna pengar, så kan man ha roligare saker för sig än att fakturera småbelopp.

Här nedan kommer några exempel.

Specialkunskaper

Har du specialkunskaper inom ett viss område? Om du låter de okunniga inom området skicka email till dig kan du besvara dessa genom svarsemail när du vet att betalningen av svaret på frågan är gjord.

Annonsmarknad

Driver du en annonsmarknad i en tidning, på Internet eller på annat sätt, kan du med Telefix.se ta en liten summa som betalning för annonsernas införande.

Företagsannonsering

Har du en webbsida med många besökare kan det vara intressant för företag att annonsera med banner/text på din sida. Genom Telefix.se kan du enkelt ta betalt för detta och slippa jobbig fakturering.

Värdefull information

Har du en Webbsida med värdefull information, tex. finansiell information, spel och dobbel osv., kan du enkelt ta betalt med Telefix.se för att man ska kunna nå denna information/webbsida.

Prenumerationer

Har du information som uppdateras periodiskt, tex ett nyhetsbrev, webbtidning osv., kan du genom Telefix.se ta betalt för denna information/Webbsida.

Ta betalt för administrering

Gör du normalt sett gratisutskick av broschyrer, kataloger, blanketter eller dokument? Med Telefix.se kan du få ersättning för en del av denna hanteringskostnad.

Sälja varor

Vill du sälja varor eller nå ut med kampanjvaror och introduktionserbjudanden? Med Telefix.se kan du ta ut en betalning utan att behöva hålla på och fakturera småbelopp.

Ta betalt för sms,email m.m.

Har du brännhet information som är färskvara som du levererar med SMS, email, fax eller annat sätt? Med Telefix.se kan du ögonblickligen få en kvittens på att betalningen är gjord och omedelbart med säkerhet skicka ut din information.