Tid för trafikökning

Vi är verkligen svårt besatta av tid i Sverige. Det märker jag dagligdags på grund av alla tidsrealterade sökningar som slutar här på Nikke Index, men framför allt verkar det vara helt omöjligt för folk att komma underfund med hur vinter- respektive sommartidsomställningen fungerar. Nu i helgen bytte vi till sommartid och trots att det var 25e gången så verkar vi inte kunna lära begreppen riktigt. Men det är ingenting jag klagar över. För det ger sajten ordentliga trafiktoppar. Lite väl ordentliga för det är alltid lika tråkigt att trilla ner till normala nivåer igen.

Men det är faktiskt inte varje vecka som Nikke Index får en trafikökning på 136 %! Och jag har alls ingenting emot att denna vecka ligga länkad från förstasidan på SIS-index. Men ännu mer förvånad blev jag över att jag låg såpass bra till på Bloggportalen. Även om jag inte har det ringaste intresse av att mätas just mot Kenza, Foki, Paow och gänget så blir jag ändå, motvilligt imponerad av deras trafikmängder. Och jag fick ju faktiskt mer trafik än Mogi!

Vad det nu betyder, så tycker jag att det är kul att vanligen hårt nischade, och rätt jävla nördiga bloggar som den här då och då sticker upp i topplistorna. Eller vad tycker du?

Nästa liknande topp kommer väl inte förrän i höst då det är dags att dra tillbaka klockan en timme till vintertid (eller, som wikipettrarna hellre kallar det, normaltid).