Traffic Power drevs verkligen av skurkar

Ibland är det faktiskt svårt att låta bli att glädjas en smula. Traffic Power var under en tid själva sinnebilden för SEO-skojare av värsta sorten. Deras svarthattsmetoder satte oftare kunderna i klistret än de gav resultat, och när kunderna gick ut och klagade svarade de med feta stämningsansökningar i amerikansk domstol. Traffic Power var också det första företag där Google officiellt medelade att en sajt hade straffat ut sig ur Googles index.

I förra veckan smög sig nyheten om att VDn (CEOn egentligen) för Traffic Power sitter häktad misstänkt för bedrägerier i fastighetsbranschen.

Jag kan inte låta bli, att som Matt Cutts, som skrev om detta idag, spekulera en smula över sambandet mellan förakt för regler och förakt för lagen. I det här fältet ligger ju fältet vidöppet för det. Först råblåser man kunder som har förstått att sökmotoroptimering är något som är viktigt, och två år senare, när luften fullständigt gått ur det företaget, så ägnar sig samma person åt att lura skjortan av överbelånade amerikaner som hotas av vräkning.

Möjligheterna gör tjuven, men tjuven är den som tar möjligheten?