Twingly blog search är live

Twinglys allmänt hyllade bloggsök har just gått ut ur sin betatestperiod och är nu öppen att använda för alla och envar. Det är bra och efterlängtat, och Twinglys spamfria bloggsök är bra mycket bättre än såväl Googles, Technoratis eller någon annan jag har prövat. Jag har vid ett flertal tillfällen de senaste veckorna rekommenderat funktionen att prenumerera på nya sökresultat kring olika termer direkt in till mitt Google Reader-konto. Det är ett utmärkt sätt att hålla koll på vad som sägs om t.ex. ens namn, företagsnamn eller kring andra områden som man har extra intresse kring.

Den som t.ex. vill hålla sig uppdaterad kring diskussionerna och argumenten kring FRA-lagen kan idag prenumerera på RSS-feeden från sökning på termen FRA-lagen:

http://beta.twingly.com/rss/search?q=fra-lagen

Man skulle kunna hoppas att åtminstone några borgerliga riksdagsmän gör det. Jag är ganska säker på att omvärldsbevakare på FRA gör det, och jag är alldeles övertygad om att motståndsrörelsen på StoppaFRAlagen.nu gör det.

Själv prenumererar jag självfallet på sökningar på sökfraserna Nikke, sökmotoroptimering, SEO, Agent Interactive, affiliate-marknadsföring, internetmarknadsföring och några till. Många av dessa överlappar visserligen varandra, men det gör inte så mycket. Hellre det än att missa ett blogginlägg som jag bör kommentera. Ibland dyker det upp fullständigt irrelevanta sidor, särskilt på sökningar på Nikke eftersom det ju faktiskt finns några fler med samma namn. Och ibland dyker det upp rena obegripligheter, som t.ex. den här under, men inte så ofta:

Jag gör samma typ av prenumeration från Knuff, men Twinglys RSS-feeds har visat sig vara såväl snabbare och snyggare. Dessutom så släpper Knuff bara fram rubriken medan Twingly bjussar på betydligt mer text i feedarna.