Twitter har blivit starkt i sökresultaten igen

Har ni märkt vad starkt Twitter har blivit i Googles sökresultat nu igen? Efter att Google slutade få tillgång till Twitters firehose så försvann också Twitter från de flesta sökresultat. Men på sistone har de kommit tillbaka starkt, och inte bara på namnsökningar.

Starkast är de på taggar:

svSEO i Google-resultatet visar att Twitter har blivit starkt igen.

Två saker är intressanta med det här sökresultatet. Dels att Google anser att Twitters sökresultat är såpass intressanta att indexera. I vanliga fall brukar de vara mycket njugga med att indexera sökresultat. (De tycker liksom, med viss rätt, att man inte ska hitta andra sajters sökresultat när man söker med Google.) Men nästan ännu mer intressant, är sökträffen från Google+, som visar att Google själva blockar Googlebot från att indexera sina taggsökningar på Google+.

Robots.txt-filen för plus.google.com

Ändå, rankar taggen såpass högt…

Twitter rankar förstås högt även på taggen #Blogg100, där sökresultatet i övrigt är minst sagt volatilt. Ännu så länge domineras det av träffar från alla som rubricerar alla sina #Blogg100-inlägg med taggen, och för närvarande är det Jocke som ligger etta (och han syns även på sidan två, tre, fyra, fem och säkert även på sidan sex i sökresultatet). De enda mer statiska sidorna som platsar på förstasidan i det resultatet är Fredrik Wass kategorisida och Blogg100.nu. Jag tror att det kommer att ske många förändringar i det sökresultatet under de närmaste tre månaderna.