Vad är det för väder idag?

Jag vet inte hur det är hemma hos er, men när man bor en trappa upp över Fleminggatan så räcker det inte med att titta ut, eller sticka ut huvudet på balkongen för att avgöra vad det är för väder ute. Någon vanlig utomhustermometer har vi inte heller, utan varje morgon är det någon som frågar vad det är för väder ute och hur många grader det är. Oftast är det meningen att jag ska svara på det, eftersom jag har varit ute med hundarna på morgonen. Jag vet aldrig, vädret i morgontidningen (DN) känns alltid lite gammalt på något sätt och vädersajterna är faktiskt lite… sådär.

Därför blev jag faktiskt jätteglad idag när jag hittade klart.se, en enkel vädersajt, utan reklam och utan avancerade javascriptmoduler. Bara massa väder rakt av presenterat av ingen annan än John Pohlman!

Javisst. Loggan är ful som stryk. Sajten kunde ha varit vackrare. Men jag gillar den! Den här vädersajten är superenkel, men innehåller ändå helt suveräna funktioner. Framför allt kan man väldigt snabbt ta reda på vad det är och blir för väder. Det märks att upphovsmännen har gjort andra lättanvända tjänster tidigare. Bakom sajten ligger nämligen förre Blocket-VDn Pierre Siri. Han kan sitt internet han! Klart.se blir ett självklart val av väderinformation på morgnarna här framöver.