Varför puffar man på Facebook?

Varför puffar man på Facebook? är, tro det eller ej, en av de allra vanligaste Facebook-frågorna. Och jag har, som stolt medlem av Facebook-gruppen Vi som gillar att poka förstås alla svaren. För det finns förstås flera olika svar, beroende på vem du frågar, och hur djup deras historiska kunskap är.

Det Facebook-historiska svaret

Poke – Puff

I Facebooks barndom fanns inte öppna Facebook-profiler. Allas profiler var lika hemliga som bara de mest foliehattsförsedda är idag. Men, man kunde, genom att puffa en annan användare (fast då fanns inte Facebook på svenska, så det hette poka), om denne puffade tillbaka, under sju dagar få se den puffades alla Facebook-inlägg. På så sätt kunde man komma underfund om det var så att man kände varandra, eller om man hade lust att vara Facebook-kompisar.

Denna funktionalitet försvann i och med att Facebook införde de olika nivåerna av öppenhet, men funktionen att puffa blev kvar. Och vi är några som gillar den just på grund av dess meningslöshet.

Det pubertala svaret

Personen som puffar vill ha sex med dig.

Mycket möjligt. Eller också vill den bara få lite uppmärksamhet.

Mitt svar

Att puffa är som att peta till någon lite lätt på axeln. Ett ordlöst hejsan, tjena, hej, läget.

Den uppmärksamhetstörstandes svar

Kom och kolla på min profilsida och alla de coola grejer som jag postar där.

Det puffanatiska svaret

Det här skulle kunna vara mitt svar också. Jag har en uppsättning människor som jag har puffat uppemot 500 gånger, och med tanke på att man inte kan puffa någon två gånger utan att den andre puffar tillbaka, så har denne faktiskt puffat mig 500 gånger också. Rekordet för en sådan serie tror jag ligger på 5000 puffar. Det är en himla massa puffar faktiskt.

Har du någon annan anledning att puffa? Svara gärna med en kommentar.