Virtuell fax för virtuella företag

Även om jag fortfarande gillar Faxa.se så finns det idag flera bra alternativ för den som vill kunna behålla faxmöjligheterna men inte vill ha en fysisk faxmaskin stående på kontoret. Cellip har en tjänst som de kallar Fax till PDF, där du för 39 kr i månaden får ett dedikerat nummer till vilket land som helst i hela världen, där Faxa.se enbart erbjuder svenska nummer. Båda tjänsterna är bra, men har sina olikheter.

Det har hur som helst aldrig varit enklare att skicka och ta emot fax till sin dator. Idag finns det

Det bästa är att tjänsten fungerar även för oss som numera bara har IP-telefoni eller kanske inte ens har en analog telefonlina inom räckhåll.

Har du ett mindre, modernt företag? Kanske till och med såpass modernt att det tillfälligtvis eller alltid saknar fast adress? Jobbar du hemifrån ibland? Tycker du att du verkligen behöver en fax? Måste det vara en maskin som står på skrivbordet eller skulle du hellre kunna faxa och ta emot dina fax från en eller fera datorer?

Kolla in Faxa.se på www.faxa.se.

Fax är ingen stenåldersteknik

Att faxa är inte, som jag ofta felaktigt har hävdat, en stenåldersteknik. Det är snarare så att faxanvändningen ökar på många företag. Väldigt måna internetoperatörer, mobiloperatörer och webbhotell vill ha beställningar och avbeställningar faxade till sig, för att åtminstone på något sätt ha en namnteckning att hänvisa till.

Å andra sidan finns det idag fler företag än någonsin förr som inte har någon fax, där man arbetar hemifrån eller från kundernas kontor, och sällan eller aldrig befinner sig i närheten av sin fax om man ens har en (eller ens har ett kontor att ställa den på). Och när faxen behövs kan man ge sig den på att faxtonern är slut eller att papperskvaliteten som passar så bra till skrivaren inte alls trivs med faxen.

08 eller 040-nummer

För tillfället kan du välja mellan riktnummerområdena 08 eller 040. Till hösten har Faxa.se lovat att komma med göteborgsnummer också. Så även om du har kontoret på landsbygden ser det ut som om din fax står i Stockholm, Malmö eller Göteborg…

Faxa och ta emot fax i datorn istället!

Det är faktiskt konstigt att inte fler använder en virtuell fax istället. Jag har länge klarat mig genom att använda tobakshandlaren tvärs över gatan, men han vill numera ha 30 kr/fax, och det känns aldrig riktigt tillförlitligt att använda hans gamla tröskverk…

Faxa.se har tre tjänster som täcker in alla mina fax-behov.

Faxa från datorn

Mini
är faxtjänsten för dig som bara vill skicka fax.

Med mini får du ett eget faxkonto konto för att skicka fax. Det går till så att du mailar det du vill faxa och du kan bifoga dokument från alla de vanligaste programmen. Mini kostar 49 kronor per månad, och varje fax debiteras separat. (Kostar en krona per faxsida inom Sverige.)

Ta emot fax i datorn

Basic
är faxtjänsten för dig som bara vill kunna ta emot fax i din dator. Med basic får ditt eget faxnummer och kan ta emot fax. Dina inkommande fax mailas till din e-post adress som en vanlig PDF-fil (som du t.ex. läser med Acrobat Reader). Basic kostar 79 kr / månaden.

Ta emot och skicka fax från datorn

Pro
är fullservicetjänsten för dig som både vill faxa och ta emot fax i datorn. Du får ditt eget faxnummer och kan både skicka och ta emot fax. Dina inkommande fax mailas till din e-post adress som PDF-fil. För att skicka fax så mailar du dokument eller text till en specifik e-postadress tillsammans med telefonnumret till mottagarens fax. Pro kostar 99 kronor per månad, och sedan tillkommer avgifter för de fax som skickas.

Läs mer, och beställ din virtuella faxtjänst på www.faxa.se eller cellip.com