Wisely – ny fullservicebyrå inom digital kommunikation

Kenneth Danielsson har lämnat iProspect och Isobar och startat Wisely, en ny fullservicebyrå inom digital kommunikation i A-com-nätverket.

Visst låter det lite 90-tal, men det är det mycket som gör idag, med den distinkta skillnaden att det som bara var het luft i slutet av 90-talet faktiskt är realiteter idag. Det är först idag som möjligheterna (och behovet) verkligen finns av byråer som satsar stort och brett och fullt ut på digital marknadsföring och kommunikation.

Ur presentationen på Wisely.se:

”Wiselys ambition är att bli den naturliga partnern att tala digitala medier med oavsett vilken fråga det rör. Det gäller alltså både var och hur man skall synas, samt vilka kanaler bland banners, sökmotorer, affiliate marketing eller virala element som ska väljas. Wisely ska ta ett helhetsgrepp om digital marknadsföring och hjälpa kunder genom hela processen från strategi och idé till produktion och genomförande, säger Wiselys VD och grundare Kenneth Danielsson. ”

Pluspoäng till det faktum att man kommer att agera både som digital mediabyrå och producent av kommunikationen. Extra pluspoäng till att man ser sökmotormarknadsföring som en helhet och inte grottar ner sig i diskussioner om sökmotoroptimering kontra sökmotorannonsering.

Jag tror Wisely kommer att låta tala om sig en hel del i framtiden. Den enda invändningen jag har spontant är att webbmarknadsföring och offline-marknadsföring faktiskt bör synka för bästa resultat. Ett nära samarbete behövs därför med den ”vanliga” reklambyrån, som idag kommer i första rummet.

Idealet vorde därför att vara allt det som Wisely tänker vara, men att dessutom vara intimt allierad med en riktigt bra, kreativ reklambyrå som även den förstår webben, åtminstone i viss mån. Annars riskerar man att ständigt komma in som tvåa i alla diskussioner, och därmed förlora såväl tid som problemformuleringsinititativet.