Bemöta terrorn med hånfullt skratt

Visst – Stoltenberg är den störste av alla och har sagt de allra klokaste sakerna efter terrordådet i Oslo, men vi andra som inte är lika storsinta, demokratiska och kloka men vill göra vårt för att bemöta de mörka krafter som nu får förvånandsvärt stor spelrum i efterdyningarna efter den blodiga fredagen, vi får ta till de medel som vi är bäst på.

Erik Hellsborn

Min vän Magnus Bråth valde idag att gå i direkt klinch med en av Sverigedemokraternas allra tröttaste hjärnor, med det fantastiska namnet Erik Hellsborn. Det gör han genom att försöka ta över hans namn i Google-resultaten (och jag stödjer det helhjärtat).

Ungefär samtidigt nåddes jag av nyheten om Operation UnManifest – det senaste påhittet från Anonymous – som går ut på att sprida så mycket förvirring som möjligt kring hela det kit av bilder och skrifter som Anders Behring Breivik har lämnat efter sig som en sorts eftermäle. Jag delar Emanuel Karlstens oro för att vi spelar Breivik i händerna, och tänker därför delta i Operation UnManifest, om än på mitt eget sätt. Sökmotoroptimering och sociala medier är mitt gebit, och därför känns det bara naturligt att delta.

Mördarens galna påfund att mörda så många människor för att sedan få maximal spridning för sina vanvettiga idéer ska inte lyckas.

Jag själv börjar med att försöka få in bilder på bajs i bildsöket när man söker efter Anders Behring Breivik och eftersom Erik Hellsborn så gärna . Det vore kul om fler ville hänga på. Här är en tolkning av Anders Behring Breivik:

Anders Behring Breivik

Samtidigt blir det här en övning i att sökmotoroptimera bilder på olika sätt. Google jobbar för närvarande med sitt bildsök och det kan vara bra att testa vad som fungerar dessa dagar. Vem vet? Kanske går det inte ens att lura Google att dessa bilder på bajs verkligen föreställer Anders Behring Breivik och Erik Hellsborn.

Tycker du att det här verkar löjligt? Ignorera då detta påfund.

Tycker du att det verkar kul och vill vara med? Ja då är det enkelt. Samla på dig bilder av fekalier av olika slag: hundbajs, hästbajs, elefantblaffor, koblajor. Döp dem sedan till saker som anders-behring-breivik.jpg, skriv ett blogginlägg där namnet nämns ett par gånger och där bilden används, gärna med namnet som bildtext.

Det behöver inte heller vara bajs på bilden. Expressen har idag använt en bild  på Anders Behring Breivik som fungerar fint i kampanjen. En bild där man snarare förstärkt än tagit bort de röda ögonen. Sådana ”förbättrade” bilder passar också in fint i projektet.

Berätta gärna med några rader och kanske med en länk om du tänker delta med någon eller några bilder.

Tillägg! Jag ber om ursäkt, och inser just att jag sökte fel på Flickr igår och har använt bilder som inte är öppna för återpublicering. Pinsamt nog måste jag därför byta ut dessa bilder mot CC-licensierade bilder. Jag ber om ursäkt för att jag har använt bilderna utan tillstånd.

Fotokällor: Anonym (på begäran) och Wilf Wilson