Byta länkar med Shurgard?

De anonyma länkbytesförfrågningarna har faktiskt avtagit på senare tid. Jag får knappt några alls längre, men det betyder inte att hela SEO-branschen har slutat upp med att tigga mer eller mindre irrelevanta länkar från sajtägare de inte känner. Jonas Lejon bjöd mig idag på det här guldkornet, där det holländska SEO-bolag som sköter hela Shurgards internationella SEO ber om att byta länkar med en sajt som de helt klart inte har besökt:

———- Vidarebefordrat meddelande ———-

Från:

Datum: 25 februari 2010 10.19

Ämne: PR4 Länkutbyte (Link Exchange)

Till: info@domaintool.se

Hej,

Jag stötte på er sajt och kontaktar er med en förfrågan om länkutbyte mellan våra sajter.

I utbyte mot en länk till oss erbjuder jag placering av er länk på följande PR4 webbsajt: http://www.inverseflow.com. Vi placerar er länk på förstasidan och anpassar den manuellt för att säkerställa att den alltid visas på förstasidan och inte ?faller ner?.

Jag förstår att ni med största sannolikhtet får hundratals spam mejl per dag som ber er om samma sak, men jag kan försäkra att detta är ett riktig meddelande och inte spam.

Om du är intresserad av det här erbjudandet så vänligen svara på detta mejl så att jag kan placera er länk. (Vänligen bifoga en kort beskrivning av din sajt tillsammans med länken)

Nedan följer URL och ankartext som vi vill placera på din sajt.

URL: http://www.shurgard.se/sv/221,395/forrad-for-privatpersoner/vad-ar-self-storage/kringtjanster-nar-du-lagrar-hos-oss-som-privatperson.html

Ankartext: möbelförvaring

Om du har ytterligare frågor så tveka inte att kontakta mig.

Det här meddelandet är inte spam. Vi är ett seriöst SEO-företag som erbjuder ömsesidigt länkutbyte.

Seriöst SEO-företag… Tjosan! Inverseflow är antagligen ett nerlagt företag som har tappat sin domän men inte sina inlänkar och som inte kommer att ha kvar sin PR4 särskilt länge med den mängd fullständigt irrelevanta länkar som nu finns på den förstasidan. Avsändardomänen scriptfine.com är för övrigt också ett skämt. Just nu är det knappast några fina script på den sajten:

Jag tycker helt ärligt en smula synd om Shurgard. Det var några år sedan jag hade kontakt med dem men då hade Shurgard i Sverige ingenting att säga till om vare sig vad gäller sajten eller vilket bolag som skulle sköta deras SEO. Den amerikanska ledningen inte vill anlita för många underkonsulter och har lagt all Europeisk SEO i ett och samma bolag. Då går det så här. Något riktigt seriöst arbete med sökmotoroptimering blir det liksom inte.