Dolda länkar hos Eniro.se

Googles Mayday-uppdatering gjorde att många stora sajter tappade mängder av sina sidor i Googles index. Bland de värst drabbade är katalogsajterna, något som jag känner av i mitt arbete med Reco.se där jag hela tiden arbetar med att göra resultatsidorna (sökresultat och listningar) mer relevanta.

Ett annat sätt att återigen få Google intresserade av dessa resultatsidor är att arbeta med att skaffa länkar till sidorna. Det är vad Eniro-ägda Rejta.se verkar satsa allt sitt krut på just nu.

En snabb sammanfattning i text är alltså att Eniro.se numera har nästintill dolda länkar på sin förstasida. Enda anledningen till att de är dolda är att de inte riktigt vill stå för dem som länkar och därmed bryter man mot Googles guidelines, eller riktlinjer för webbansvariga.

Det här skulle jag i vanliga fall ha skrivit en lång bloggpost om, men efter att ha hängt med Sociala Medieakuten en vecka i Visby och där sett Björn Falkevik i aktion och sedan sett Niclas Strandhs screencast till sista programmet kände jag att det var dags att testa det här själv.

Så därför blev det istället en screencast där jag visar upp hur det funkar.

Vad tycker du om det här formatet? Är det ett bra sätt att prata om SEO? Ska jag slå till och köpa Sceen Flow och fortsätta med den här typen av blogginlägg?