Finns du på Blogipedia?

I fredags släppte Ted Valentin en ny sajt. Och den har ingenting med kartor att göra! Blogipedia är istället en sorts uppslagsverk, lite som Wikipedia fast bättre, men med information hämtad från bloggar. Varje gång du skriver att någonting är någonting (och din sajt finns med under Googles bloggsökning) så kommer Blogipedia att plocka upp ditt påstående och återpublicera det med hänvisning till ditt blogginlägg.

========

2012-01-10 OBS! Blogipedia verkar vara nere för underhåll sedan en tid. Möjligen har detta även något att göra med att den sedan länge har varit så hårt straffad av Google att den knappt går att hitta i sökresultaten ens om man söker efter Blogipedia. 

========

Nikke Lindqvist är imponerad av Blogipedia! Den typen av påstående kan plockas upp och återpubliceras under sidan för Nikke Lindqvist. Ibland blir det roligt. Blogipedia rapporterar till exempel att ”bröd är den andres död”. Naturligtvis har detta plockats upp ur frasen ”den enes bröd är den andres död”.

Innehållet på Blogipedia presenteras så Åsikter och fakta om… och det är just vad det är. När man har skaffat sig ett konto till Blogipedia kan man logga in och tagga upp påståendena som fakta, positiva omdömen, negativa omdömen eller neutrala omdömen. Dessa presenteras sedan i färger på sidan.

Förra veckan behövde jag inte mindre än tre gånger skriva korta beskrivningar av mig själv. Det är något som jag faktiskt mer eller mindre avskyr. Nu kan jag utan vidare lämna länken till min Blogipedia-sida.

En annan rolig effekt är omdömet ”är inte uppkopplad” – något som jag ser som ett ytterst negativt (och för det mesta rent felaktigt) omdöme. Jag tröstar mig med att jag delar det med alla som har konton på forum som drivs av vBulletin (i mitt fall SEO-forum.se).

Men det absolut bästa med Blogipedia.se är ändå att varje omdöme och påstående som listas är länkat till det blogginlägg som texten är hämtad ifrån. Det gör att sajten kan bli riktigt bra som en utgångspunkt för research kring olika företeelser.

Sedan kommer Blogipedia förstås inte bli riktigt bra förrän vi blir många som ställer upp som administratörer. Just nu verkar det gå lite långsamt att bli godkänd som administratör. Jag är själv alldeles otroligt sugen på att gå in och tagga upp sidan om Twitter.

Och för att återknyta till rubriken. Finns du på Blogipedia? Om inte. Se till att det skrivs blogginlägg som innehåller omdömen om ditt namn.