Födelsedag med Google-tema

Om man har talat om för Google när man fyller år så grattas man sedan en tid tillbaka med en egen födelsedagslogga. Nytt för i år är att loggan också har fått en personialiserad länkning, rätt in till ens Google Plus-profil.

Google gratulerar på födelsedagen

Även den här sortens personialisering (som ju är en följd av att Google faktiskt samkör mitt data) kan ju ses som integritetskränkande, men då ska foliehatten vara väldigt solid. Själv blir jag bara glad.

 

2011-03-09 — Jag fyller år idag och det är påfallande många som har påpekat att Google inte har någon Nikke-logga*. Inte Wille WilhelmssonFeber. Han tog saken i egna händer. Stort tack för det 🙂

Malte, yngste sonen, satsade åt samma håll med en turist-tisha från London. Gulligt eller hur?

Det känns ibland som om det håller på att bli lite väl mycket Google i livet.

Nåväl. Vi har ett underbart väder, jag ska strax gå och träna för andra gången på 15 år sådär och i eftermiddag ska jag hålla kurs om sökmotoroptimering för ett gäng e-handlare. Det finns inga som är i så stort behov av att verkligen förstå Google som e-handlare. Tyvärr är de alltför ofta i händerna på e-butiker som inte håller måttet SEO-mässigt. Det jag tänkte prata om är olika strategier för att undvika internt duplicerat innehåll på sajterna och hur man kan arbeta med webbutiker som visar sina produkter på flera olika URLar samtidigt.

Till kvällen hoppas jag på en riktigt god middag tillsammans med min pappa som är på besök i Sverige.

* Vänta nu… Vem var det som sade att Google inte hade någon födelsedagslogga för mig idag egentligen? Det var först på eftermiddagen, när jag höll föredrag som jag råkade logga in i Google inloggad första gången idag. Och visst hade Google en Nikke-logga: