Google Analytics-statistik för 2006

Kan Matt Cutts presentera sin årsstatistik så kan jag det också.

Så därför tänkte jag här, i den öppna anda som jag alltid har försökt driva hela den här sajten i. Kanske innebär att jag ger bort lite kunskap om sidan, troligen mer än de flesta skulle.

Några kommmer att tygga att det är cool att jag drog ihop till 897979 besökare och nästan två miljoner sidvisningar. Andra kommer att inse att väldigt många av dessa vände i dörren eftersom jag bara har drygt två sidvisningar per besökare.

Det finns två spikar i statistiken som infaller när det är dags att byta mellan sommartid och vintertid. Naturligtvis också en rejäl dipp som inträffade när jag glömde att förnya domänen.

Jag kan konstatera att det märks att jag skriver allt mindre på engelska. Idag är det egentligen bara sidorna om bedrägerier på Internet som publiceras på engelska på sajten och det märks i en sinande ström av internationella besökare. Det ska bli bättring på den punkten under året. Vad gäller nya respektiva återvändande besökare så skulle det ju vara roligt om fler återvände till sajten. Det vore ohyggligt cool att kunna öka det gula fältets andel under året. Drömmålet är att ha lika många nya besök som återbesök. Att detta är den statistik som är som mest beroende av att besökare behåller sina Cookies är en klen tröst.

Medan jag ändå tar mig friheten att göra jämförelser med Matt Cutts, kan jag konstatera att jag har fler sidvisningar per besökare än han har. Och det är faktiskt en smula underligt med tanke på att hela 63 % av besökarna har letat sig in via Google. En mycket glädjande siffra.

Det är också glädjande att se att 25 % av besökarna kommer direkt in på sajten. Det visar att sajten finns i mångas medvetande.

Vad gäller ingångarna till sajten som stort så kan jag glädja äldste sonen Love med att hans sidor är de enskilt mest populära på sajten. Hans sajt med roliga spel drar faktiskt fler besökare än någon annan underkategori på sajten. I och med att jag omorganiserade de nyare svenska artiklarna från KitSiPub till WordPress så passade vi även på att lägga över hans sidor i en separat blogg. I övrigt så är det ett gäng gamla godingar som fortfarande drar de flesta besökarna. Men håll i minnet att dessa sidor bara står för 40 % av de sammanlagda sidingångarna. Sajten har cirka 1500 sidor, och de flesta får någon träff någon gång.

 

Vanligaste sökorden och sökfraserna

Så kommer vi till den del av statistiken som jag fortfarande känner mig en smula tveksam till att presentera. Anledningen framgår av listan nedan…

De vanligaste sökorden in till Lindqvist.com

  1. roliga spel [google], [msn/live]
  2. spel [google], [msn/live]
  3. roliga+spel [google], [msn/live] (jag tror att ni börjar fatta nu)
  4. fröken+ur [google], [msn/live]
  5. fröken ur [google], [msn/live]
  6. vintertid [google], [msn/live]
  7. war lyrics [google] (obegripligt…)
  8. trivial pursuit online [google] (en riktigt gammal goding)
  9. ebay [google] (och där har jag sannerligen förlorat positioner)
  10. make+your+own+graffiti [google] (där också)

Man kan knappast säga att listan överensstämmer varken med min eller den gängse uppfattningen om vad den här sajten handlar om. Men Love är glad.

Samtidigt är det viktigt att påpeka att dessa tio termer bara motsvarar 20 % av de söktermer som användes för att nå sajten.

Framtiden

Om man ska tänka sig en framtidsdiskussion så handlar den nog främst om att jag kommer att återgå till att publicera betydligt mycket mer material på engelska. Troligen kommer jag lösa det genom att lägga in en engeskspråkig blogg parallellt med denna.

Jag kommer också att prata mycket mer om legitim e-postmarknadsföring och webbanalys men framför allt mycket mer om sökmotorannonsering och annan webbmarknadsföring. Det bloggas vitt och brett om sökmotoroptimering, men alltför lite om verkligt lyckade webbkampanjer som sträcker sig utanför mediebyråernas begränsade kunskap om hur man kan bygga upp lyckade webbkampanjer.

Ett annat område som intresserar mig väldigt mycket, är hur kommunikationen på webben har flyttats från mail och forum till IM-tjänster av olika slag. Det är ju knappt lönt att försöka maila till folk under 20 år längre. Däremot kan man alltid nå dem via MSN Live eller om de är en smula geekigare via Google Talk. Det intresserar mig mycket eftersom det vänder upp och ner på väldigt mycket av webbmarknadsföringen och kanske helt rycker undan mattan på e-postmarknadsföringen.

Mitt politiska tyckande har jag redan flyttat till Valfritt, men kanske kommer jag dessutom att bryta ut det rent personliga bloggandet ännu mer än mitt klena försök med nikke.webalbum.se.

Sedan får vi väl se om jag kommer att bli tvungen att starta en anonym blogg någonstans också. Men det hoppas jag verkligen att slippa. Det känns bättre att skriva även om känsliga ämnen under sitt riktiga namn.