Google Chrome och översättningarna

Jag vet inte vem som har översatt Google Chrome till svenska, men med min bakgrund i översättningsbranschen så har jag vissa aningar om hur det har gått till. Jag skulle tippa på att den översättningsfirma som gav den lägsta offerten på strängöversättningar (lägst peng per ord) fick jobbet och sedan har någon stackars översättare fått sitta och översätta ord, textsträngar och lösryckta meningar utom kontext. Kanske till och med utan att ha tillgång till programmet.

Se t.ex. texten i Chromes inkognitofönster, där man varnar för att ens anställda spionerar på en. En uppenbar sammanblandning mellan employers och employees.

Nåväl. David NWecode hittade ytterligare en fin översättningsmiss som jag inte kan låta bli att undanhålla er. Fönstret som visas när man tappar sin internetuppkoppling eller sidan man skulle till inte svarar över huvud taget har en symbol som påminer om Sad Mac-symbolen som alla tidiga Macintosh-ägare fruktade. En klar blinkning till Internes barndom. Men översättaren verkar inte ha fått klart för sig var texten skulle placeras.

Så här ser fönstret ut på engelska:

Aw, Snap! Something went wrong while displaying this webpage. To continue press Reload or go to another page.

Och så här blev det på svenska:

Åh, hämta! Ett fel uppstod när webbsidan skulle visas. Fortsätt genom att klicka på Hämta igen eller besök en annan sida.

Google Translate?

Men vänta nu. Kan det vara så illa att Google faktiskt inte använder översättare? Kanske har de bara kört den engelska texten genom Google Translate? Med darriga fingrar går jag till translate.google.se och klistrar in den engelska texten… Men tack och lov visar det sig att den klantigt utförda översättningen som vanligt är bättre än det automatiserade förslaget:

Åh, Snap! Något gick fel när de visar den här webbsidan. Att fortsätta trycka Reload eller gå till en annan sida.

Och om ni undrar så har jag naturligtvis bidragit med ett förslag till förbättring hos Google Translate. Här är mitt förslag:

Aj tusan! Något gick fel när den här webbsidan skulle visas. Fortsätt genom att ladda om sidan eller gå till en annan sida.

Har du hittat fler festliga översättningsmissar i Google Chrome? Kommentera gärna.