Är jag en gråsparv?

Gråsparv – Foto Lip Kee

Antingen tycker någon att jag är en gråsparv eller också är det någon som håller på och bygger en Google-bomb mot Nikke Index med sökfrasen som syns överst till vänster i bilden nedan och som alltså är det latinska ordet för Gråsparv.

Helt oavsett så tycker jag att det är lite märkligt att folk inte tror att jag har koll på mina inlänkar.

Det byggs flitigt skräplänkar med ankartexten.

 

 

Tabellen ovan är hämtad från Majestic SEO som är ett bra sätt att hålla koll på såväl inkommande länkar som ankartexter.

Jag har alltså inga avsikter att förstöra den här kampanjen, eftersom någon ju verkar lägga ner en del tid på den, och har därför nogsamt undvikit att skriva ut nyckelordet här i texten. Det vore snällt om ni andra också undvek det i kommentarerna, men ni får gärna följa upp försöket. Den som har initierat kampanjen har alltså enbart länkat till förstasidan.

Ännu så länge syns inte min sajt i sökresultatet, men Google har, precis som man kan förvänta sig, insett att någon vill att den ska synas på sökfrasen:

Det är lite gulligt. Jag gillar sådana här experiment kring sökmotoroptimering och jag deltar ju själv flitigt i försöket att få mp.se att bita sig fast på sökfrasen urbota inskränkthet. Men, jag skulle vilja hälsa den som håller på med testet att jag inte har någonting emot det, men skulle ha föredragit att vara någon ballare fågel, som t.ex en rödgumpad trogon.

Rödgumpad trogon – Foto Lip Kee