Hur mycket ljuger partiledarna?

Så här några veckor efter att Jimmie Åkesson tilläts sitta och ljuga helt oemotsagd i Nyfiken på partiledaren, så kan man ju enkelt konstatera att han inte fick vara oemotsagd i efterspelet till programmet, och att sökningarna kring Jimmie Åkesson lögn tyder på att många har intresserat sig för hans lögner. Sökförslagen tyder på ett riktigt brett intresse för området.

Det här fick mig att undra om det bara är Jimmie Åkessons ljugande som  väcker ett sådant intresse bland väljarna. Alla de övriga pratiledarna har ju suttit i terapifåtöljen de också.

Vi tar och tittar efter om det finns några andra spår efter partiledare som ljuger i sökförslagen.  Vi tar dem i storleksordning (efter partiets storlek alltså).

Stefan Löfven (S)

Stefan Löfven har inga som helst sökförlag som antyder att han brukar ägna sig åt att ljuga.

Fredrik Reinfeldt (M)

Jodå. Sökbeteendet på Google tyder på att det finns väljare som misstänker att Fredrik Reinfeldt inte alltid talar sanning.

Åsa Romson och Gustav Fridolin (MP)

Varken Åsa Romson eller Gustav Fridolin verkar ägna sig åt att ljuga, men det finns tydliga tecken på att grupper med fascistiska kopplingar kampanjar för att försöka få de båda språkrören att framstå som drogmissbrukare.

Jan Björklund (Fp)

Folkpartiledaren Jan Björklund misstänks slira lite på sanningen. Kan det vara Sveriges samlade lärarkår som googlar?

Jonas Sjöstedt (V)

Liksom de alla de andra partiledarna och språkrören för de tidigare rödgröna partierna, så verkar bilden av Jonas Sjöstedt vara att han talar sanning.

Annie Lööf (C)

Ajdå. Annie Lööf både ljuger och ljög. Jag vet inte riktigt vad det betyder att centerledaren har två konjugationer av verbet ljuga i sina sökförslag, men det antyder en viss misstänksamhet hos väljarna.

Göran Hägglund (Kd)

Det var väl för väl att åtminstone en av partiledarna inom alliansen anses hålla sig till sanningen.

Anna Troberg (Pp)

Anna Troberg må vara en hård debattör, men ljuger, det gör hon inte.

Gudrun Schyman (Fi)

Det finns massor av tecken på att olka grupper försöker trolla Gudryn Schymans sökresultat, men hon framstår fortfarande som sanningsenlig i väljarnas ögon.

Bonusmaterial – Flashback om Jimmie Åkesson och sanningen

Om man faktiskt gör sökningen jimmie åkesson ljuger flashback, så visar det sig att det finns häpnadsväckande många trådar i ämnet. Och här gick jag och trodde att Flashback var ett stödforum för Avpixlat.