InternetBank NORDEA sakerhetssystem

Jag kan verkligen inte förstå varför det blev ett sånt hallå kring det rätt enkla bedrägeriförsöket som Nordea-kunder har blivit utsatta för.

Mailet som uppmanar Nordea-kunderna att gå in på bluffsajten för att ”autentifisera” sina uppgifter är ju rent skrattretande dåligt skrivet. Möjligen är det återigen något av de där automatiska översättningsprogrammen som spökar igen, men det kan lika gärna vara skrivet av en korean med väldigt bristfälliga svenskakunskaper.

Dels är det obeggripligt att Nordea fick panik och gick ut med ett pressmeddelande om bedrägeriförsöket (trots att de ännu inte nämner händelsen på www.nordea.se), men ännu obegbripligare är det att radio, teve och tidningar har gjort så stor affär av det.

När SEB blev utsatta för en liknande Phishing-attack i juni blev det inte på långa vägar lika stort väsen kring det hela. (Se artikel på DI.se.)

Jag får liknande bedrägerimail in min brevlåda så gott som dagligen. Fast då gäller det engelska och amerikanska banker. De brukar vara lika illa formulerade som detta.

Lägg märke till!

Extraförnyelse av elektronbetalingars säkerhetssystem!!

Ärade kunder av InternetBank NORDEA. Vi låtar komma Ers kännedom de senaste nyheter om vår bankens säkerhetssystem.

Den förnyade teknologi och den nya server tillåtar att gå ut på den annan säkerhets nivå av era online-betalingarna.

Banken Nordea insisterar på det bindande förfarande att genomgå den upprepade autentifisering, för att få er personalinformation överfört så fort som möjligt på den nya, mera säker server av vår banken.

För att få ert kontots normal funktions fortgång, behövar ni ingå i ert konto på den nya server, som är skyddad, med utnyttjande av era diskontdata; i motsatt fall skall ert Internet konto blockeras provisoriskt under 24 timmar för er säkerhet för tillgångarsbortförande, för att undgå ”Phishing” ‘s attackers stora antal, som stiger ständigt.

Ni har infört den felaktiga TAN kod (engångskod) var så snäll att pröva en gång till.

http://www.nordea-se.com

Jag tycker att det allra minsta man bör kunna kräva från en bedragare är att han ska kunna uttrycka sig på målspråket.

Den falska sajten

Den falska sajten är det däremot inget fel på över huvud taget!

Den ser mycket äkta ut, med länkar tillbaka till nordea.se och till och med det klassiska varningsmedelandet om att Nordea aldrig frågar efter känsliga uppgifter via mail…

Däremot är det rätt svagt att Nordea ännu inte har lyckats få sajten stängd. Det borde inte krävas mer än lite maktspråk.

Sajten registrerades den 2 oktober i år och de tekniska kontaktuppgifterna går till en Roger Pantel i USA.

::Technical Contact::

Name : roger pantel

Email : roger_pantel@yahoo.com

Address : 2811 so 19 st

Zipcode : 53081

Nation : US

Tel : 9204520593

Fax :