Laddar för nyårslöftena

Vi närmar oss nyår och jag insåg till fullo idag att vi faktiskt går in i ett nytt decennium. Det är en bra tid för utvärdering. Utvärdering och förändring. För det första har min familj förklarat för mig att jag håller på att bli lite väl sälformad nu igen. Trist… men det är ju rackarns enkelt att förändra. Det är bara att byta kost- och livsvanor.

Det går att lära gamla hundar sitta! Och jag är faktiskt inte lika långt gången som den stackars tjocka hunden till vänster.

Vad som är svårare att förändra är yrkessituationen. Jag har under året försökt fjärma mig från att ta SEO-uppdrag som involverar teknik. Visst kan jag fortfarande koda en smula, men jag börjar faktiskt tycka att det inte är lika kul längre. Och man ska inte leja ut sig per timme till saker man inte tycker är roliga.

Däremot tycker jag bara att det blir roligare och roligare att hålla SEO-kurser och SEO-workshops. Jag vet att jag kan entusiasmera och sätta igång ett arbetslag i deras SEO-arbete. Och jag vet att jag har bättre koll än de flesta på vad som händer hos Google och hur det påverkar folks sajter.

Därför tänker jag under året satsa mer på att hålla kurser och workshops kring sökmotoroptimering. Jag har lite olika planer för det som jag kommer att återkomma till. Jag kommer definitivt att fortsätta med mitt bollplankande kring såväl SEO som kommunikation på webben.

Rent privat så finns det en stor grej som kommer att påverka livet (och den sälliknande figuren). Vi kommer från  nyår att ta över hela huset i Klackberg. Det kommer att ge mig motion på ett helt naturligt sätt, för nu ska det byggas om en del. Jag älskar snickrande, och har ägnat mig alldeles för lite åt det på sistone. Och nu ska jag äntligen få min glasveranda och mitt jättelika lantkök med stor stadig vedspis!

Jag ser fram emot det nya decenniet. Det enda som skrämmer mig en smula är att jag, när det är över, kommer att vara i ungefär samma ålder som mina föräldrar var i när mina barn föddes.

Men vad tusan. Jag säger som Brit Stakston. Ålder är bara en tillgång!