Lägesrapport – augusti 2008

Det är dags för en lägesrapport eftersom det har hänt en del på sistone. För det första är jag inte längre anställd av Agent Interactive, även om jag fortfarande har ett nära samarbete med dem gällande workshops och kurser i sökmotoroptimering.

Att vara tillbaka i som fristående konsult känns både kul och en smula skrämmande. Skrämmande eftersom jag ju sedan länge har konstaterat att jag är egentligen inte gillar att vara företagare utan är det bara av nödvändighet. Däremot känns det underbart roligt att jag nu återigen kan ta mig an alla typer av uppdrag och att jag just nu står inför den trevliga situationen att ha många uppdragsgivare som tävlar om min uppmärksamhet.

Förutom de rena konsultuppdragen inom sökmotoroptimering och ett och annat databas- och kodjobb kan jag nu med liv och lust kasta mig in i en mängd egna webbprojekt som jag har gått och sugit på ett tag. Det känns faktiskt som helt rätt tid för dessa. Många av de äldre projekten har också lidit svårt av den ständiga tidsbrist man lever med som anställd. Det är hög tid att uppdatera flera av dem innan de helt stagnerar.

Ytterligare en bieffekt av att inte längre vara knuten till ett enskilt företag – varken som anställd eller som delägare – är att jag kan slita av mig den frivilliga munkavle som jag satte på mig i november i fjol och återigen kan uttrycka mig fritt om SEO-branschen i allmänhet och diverse SEO-skojare i synnerhet. Och det brukar innebära att den här bloggen blir desto roligare att läsa. Jag har en del smaskigt på gång och kommer redan under söndagen nu inatt med en ordentlig genomgång av en historia där dolda länkfarmar länkar till en sajt som innehåller skadlig kod. Smaskig läsning på min ära!