Mitt uppmärksamhetsspann allt hårdare ansatt

Jag har på sistone upptäckt att jag får allt svårare att hålla tråden, att isolera ut det som ska göras för stunden och göra klart det innan jag plockar nästa sak från högen. Särskilt om nästa sak är någonting tråkigt som jag inte alls har lust att göra. Samtidigt vet jag att jag, om jag sitter för stilla, så att mossan börjar växa på mig, blir uttråkad och med tiden börjar göra ett sämre jobb. Jag behöver massor av inspiration för att fungera, input kring olika frågor och från olika människor. Jag blir som bäst när det finns många olika problem att grunna på samtidigt.

Jag har tre olika anställningar på tre olika ställen där jag gör tre helt olika saker.

Det finns misstankar om att jag har någon sorts ADHD eller ADD eller något. Det är möjligt att det är så och att jag borde medicinera, men tills dess har jag löst mitt uppmärksamhetsproblem genom att helt skilja dessa olika arbetsuppgifter åt. Måndag, tisdag och fredag är jag på Reco.se. Onsdagarna tillbringas hos Ticmate och på torsdagarna hittar man mig på hos Carnaby på Kaplansgatan 5. Däremellan försöker jag hinna blogga, ge råd i olika löpande projekt, som mobler.se och fina nyomgjorda vinguiden.com, ha lite ångest för att jag inte uppdaterar mina egna gamla sajter och försöka hitta tid till att  i smyg skriva på den stora SEO-bibeln och den lilla grundläggande SEO-guiden (inte för dummies, de göre sig icke besvär, men för dem som bara vill veta vad det egentligen handlar om). Dessutom måste jag hinna med att hålla mig på topp i de här frågorna. Jag läser om inte allt så iallafall nästan, och jag försöker göra så många egna analyser som det bara går….

Det är, med andra ord, och som man säger, fullt upp.

Bitvis tänker jag lösa situationen på annorlunda sätt. Vad sägs om att köpa en fika med mig istället för en konsultation? Det finns till och med listiga planer på att sälja en lunchtimme med mig på ett smidigt sätt…

Vill man nå mig i andra ärenden än vad som är dagens tema så får man kanske vänta, eller åtminstone inte förvänta sig något svar förrän framåt kvällen. Telefon funkar sällan särsskilt bra och mailen är nog det sämsta sättet att få kontakt. Vill man vara riktigt säker bör man nog även pinga mig via Twitter.

Vi hörs!

// Nikke