Första dubbelträffen för sverigedemokraterna.de

I den ständiga följetången om vem som innehar förstaplatsen när man söker på Sverigedemokraterna i Google har sverigedemokraterna.de idag återtagit ledningen. Till råga på allt med en så kallad dubbelträff, så att sajten har både första- och andraplatsen i Google.

Det är också intressan att se att det satiriska YouTube-klippet Hitler reacts to Sverigedemokraternas valfilm 2010 visas i söket.

Nästa stora YouTube-hit kring sökordet lär för övrigt bli Fredrik och Filip, som värvar medlemmar till Sverigedemokraterna

Tidigare

Sverigedemokraterna.de i ledning igen

2010-09-05 – Att följa sökresultatet för sverigedemokraterna är lika spännande som kampen om huruvida de kommer in i rikdsdagen eller inte. Idag när jag ser efter toppar sverigedemokraterna.de sökresultatet igen, till råga på allt med en dubbelplats eftersom det finns en AdWords-kampanj igång för att locka läsare till den SD-kritiska sajten.

UPPDATERING: Det var en kort glädje. Nu någon timme senare är .se i topp igen 🙁

Sverigedemokraterna.de / .se upp och ner

2010-09-04 – Sökresultatet för sökningar efter ordet sverigedemokraterna fortsätter att studsa i Google. Gårdagen började med att sverigedemokraterna.de toppade listan, men under dagen placerade Google länken till YouTube-filmen med SDs valfilm i topp, tätt följd av sverigedemokraternas officiella sajt.

Det skulle vara kul om även Hitler Reacts to Sverigedemokraternas valfilm 2010 fick en sådan behandling. Det är den värd, och den har faktiskt betydligt fler visningar än den officiella valfilmen.

tidigare:

Sverigedemokraterna.de toppar Google igen

2010-09-02 – Google studsar en smula fram och tillbaka. Sedan igår är Sverigedemokraterna.de återigen i topp på sökningar på [sverigedemokraterna].

Det är naturligtvis i grevens tid och det skulle kännas väldigt bra om den lyckades hänga sig kvar över återstoden av valrörelsen. Men risken är att det kommer att studsa fram och tillbaka ytterligare en tid.

Så jag gör det enkelt för mig och beskriver historiken i rörelserna genom att byta namn på den här bloggposten liten nu och då istället.

Så här såg det ut för sist…

Sverigedemokraterna.se tillbaka i topp på Google

25 augusti 2010 – Så har det hänt då. Sverigedemokraterna.se är tillbaka på översta positionen i Google när man söker, just efter ordet sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna.de, sajten som jag aktivt har stött med sökmotoroptimering under våren och sommaren, har trillat ner och visas som andra sajt på plats tre i listan.

Jag är inte jätteförvånad över att de har tagit sig tillbaka, däremot är det förvånande att sverigedemokraternas förstasida fortfarande inte visas i Google-sökningar. Den har, sedan mitten av april, varit lika osynlig hos Google som framtidsvisionerna i Sverigedemokraternas principprogram. Jag har flera gånger sagt att jag har trott att de skulle vara tillbaka redan i mitten av juli. Att det tagit sex veckor extra får ändå betraktas som en seger för motkampanjen.

Skriverierna om den påstådda DDoS-attacken mot sverigedemokraterna.se (som måste vara webbhistoriens längsta, det tog över 3 dygn innan man lyckades avvärja attacken) kan var en av anledningarna till att sajten nu är tillbaka. Den har gett sajten den extra uppmärksamhet och kanske även de extra länkar som krävdes för att få upp den.

Men det har kostat på för Sverigedemokraterna att återta sin gamla position. Jämför med skärmdumpen nedan och se vilken bredd SD hade i sin webbnärvaro 10 april, när de fortfarande hade tre egna sajter i sökresultatet.

Så vad händer nu?

Tja… antingen så ligger de kvar, eller också leder detta till att .de-sajten får nya länkar, och därmed ny kraft till att komma tillbaka överst i resultatet under de här sista veckorna i valrörelsen.

Uppdatering/tillägg: Jag får rapporter från @wendels i Tyskland, där sverigedemokraterna.de inte har tagit sig om tyska Wikipedia vid sökningar på tyska från Google.de, men i kraft av sitt tyska domännamn fortfarande visas ovanför sverigedemokraterna.se. Det är en intressant observation, och i och med att Google har börjat dansa runt sökfrasen igen kan det vara värt att hålla ögonen på vad som händer från andra lokala Google-varianter.