Web Analytics Wednesday, Stockholm

Den första Web Analytics Wednesday-sammankomsten i Stockholm blev en mycket avspänd och mycket lyckad affär. Ett informellt samtal där jag personligen fick bättre insikt i frågor som jag har kring webbstatistik och de användningsområden som jag ser.

Nu är redan sammankomst två planerad. Den hålls i Alenios kontor på Bondegatan 21 i Stockholm. Web Analytics Wednesday är öppet för alla – såväl professionella konsulter i ämnet som sajtägare och återförsäljare av analysprogram.

Anmäl dig via formuläret som du hittar på

www.webanalyticsdemystified.com/wednesday/

Mitt intresse för webbanalys kommer ursprungligen ur att det är fullständigt nödvändigt att ständigt hålla koll på sajttrafiken om man ska kunna leverera bra sökmotoroptimering. Men för närvarande arbetar jag, via Carnaby, med ett projekt där vi vill försöka utnyttja webbanalys i realtid tillsammans med kvalificerade statistiska verktyg, för att lättare bereda vägen fram till avslut på webbplatser. Det finns idag nästan ingen som helst anledning till att alla besökare ska mötas av exakt samma webbplats. Ofta kan man tillräckligt mycket om besökaren bara efter ett par klick, för att kunna presentera just de produkter som kunden är intresserad av, och skjuta undan de störande moment som andra sidor, i sammanhanget, utgör.